De første beboere tager deres nye parcykel i brug.

De første beboere tager deres nye parcykel i brug.

Sommergave til glade stautruppere

Donation Beboerne i Bofællesskabet Stautruphus har fået en sommergave, som nu gør det muligt for de udviklingshæmmede at få motion og flere oplevelser i den friske luft. De 20 beboere fik torsdag eftermiddag via en donation fra Trygfonden en såkaldt parcykel af mærket Tvilling – en trehjulet cykel med elmotor.

Som cyklens navn antyder har cyklen plads til to, og den hollandsk-producerede cykel skulle efter sigende være meget brugervenlig og kan benyttes af to fysisk velfungerende, men også hvis en medarbejder vil køre en tur med en passager, der ikke selv kan træde i pedalerne.

Nu glæder beboerne sig til at udforske det fine cykelterræn omkring Brabrand Sø og Årslev Engsø.

ksa

Publiceret 11 July 2019 10:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.