Foto: Øxenholt Foto

Se de skønne billeder:

Dronning Margrethe ankommer til Aarhus med Dannebrog

Dronningen ankom tirsdag formiddag med kongeskibet Dannebrog til Aarhus Havn

Der var fest og farver på havnen tirsdag formiddag, da dronning Margrethe klokken 11 ankom med kongeskibet Dannebrog i Aarhus. Her blev hun taget i mod af 1. viceborgmester Camilla Fabricius (S) på krykker, kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) og selvfølgelig en lille, yndig blomsterpige foruden Hjemmeværnets Musikkorps og aarhusianere, der på havnen vinkede til den smilende dronning.

Dronningen kommer til Aarhus, fordi hun starter sit årlige sommerophold på Marselisborg Slot. Eller som det hedder på dronningesprog: Hun starter sin sommerresidens. Det betyder, at hun residerer fra Aarhus, men det er ikke ensbetydende med, at hun holder ferie. For det gør hun aldrig. Hun er stadig dronning, selvom hun har dage uden arrangementer i kalenderen.

Normalt ville det have været borgmester Jacob Bundsgaard (S), der ville have taget imod dronningen, men fordi han på venskabsbesøg i Grønland, tog 1. viceborgmester Camilla Fabricius altså imod dronning Margrethe.

jwh

Publiceret 25 June 2019 13:11

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.