Anders Kiel (tv) og Lasse Petersen er den dynamiske Aarhus-duo i DR1’s nye program ’Mesterskaberne’, hvor gammelt skrammel bygges om til nye møbler. Foto: DR

Anders Kiel (tv) og Lasse Petersen er den dynamiske Aarhus-duo i DR1’s nye program ’Mesterskaberne’, hvor gammelt skrammel bygges om til nye møbler. Foto: DR

Aarhusiansk makkerpar med i nyt tv-program:

Anders og Lasse puster nyt liv i skrammel

Anders Kiel og Lasse Petersen fra Aarhus deltager i DR-programmet "Mesterskaberne", hvor de skal være kreative med skrammel

At puste nyt liv i højeste mode og lave noget nyt og unikt ud af noget gammelt skrammel.

Det er højeste mode i øjeblikket, men også indholdet i et nyt tv-program på DR1.

Programmet hedder "Mesterskaberne" og bliver sendt de kommende otte onsdage, og med i programmet er to lokale herrer, som til dagligt arbejder i Aarhus' fritids- og ungdomsskoletilbud UngiAarhus, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Anders Kiel og Lasse Petersen danner makkerpar i programmet, hvor otte hold skal forvandle genbrug til nye møbler.

"Vi vil gerne vise, at genbrug er både sjovt og nyttig, og så håber vi da, at vi kan vinde og kalde os Mesterskaberne, når sommeren er ovre," siger Anders Kiel og Lasse Petersen

De otte par bliver hver uge stillet en opgave, der bedømmes af et sæt hårde dommere, som uge for uge sender et par hjem, indtil der står ét par tilbage.

Mellem udsendelserne kan interesserede følge de to kreative herrer på de sociale medier, hvor de før og efter hver udsendelse holder ’ByggeHygge med Anders og Lasse’ og fortæller om, hvordan de forbereder sig til ugens program.

”Programmerne er en mulighed for at unge kan se, hvad man også kan som ung i Aarhus. Dybest set handler det om at bruge sin fantasi og sine hænder, og det er præcis, hvad ungdomsskolen kan tilbyde,” siger de to, som efter sommerferien vil se, hvordan deres nyvundne erfaringer kan omsættes i hverdagen hjemme på ungdomsskolen.

"Mesterskaberne" har premiere på DR1 klokken 20 onsdag den 26. juni.

dp

Publiceret 25 June 2019 00:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.