Helle og Michelle Schmidt foran Rosensgade-butikken sammen med Rasmus Kjærulff Ingemansen fra EDC Erhverv, der har solgt ejendommen i Hinnerup. Pressefoto

Helle og Michelle Schmidt foran Rosensgade-butikken sammen med Rasmus Kjærulff Ingemansen fra EDC Erhverv, der har solgt ejendommen i Hinnerup. Pressefoto

Aarhusiansk is-familie ekspanderer:

Køber stor produktionsejendom og åbner ny butik i Jægergårdsgade

Mor og datter bag Mammis udvider forretningen drastisk

Det er gået stærkt for den aarhusianske isvirksomhed Mammis, der så dagens lys tilbage i 2016.

Efter en rekordsæson i 2018 er Mammis, der hidtil har haft en butik i Rosensgade i Latinerkvarteret, klar til at ekspandere markant.

I en pressemeddelelse oplyser firmaet, at man har investeret i en 600 kvadratmeter stor produktionsejendom i Hinnerup, og at man er klar til at åbne den anden butik i Aarhus i Jægergårdsgade.

Mammis italienske gelato har siden åbningen i 2016 været så efterspurgt, at det har været svært at følge med. Helle Schmidt, der startede virksomheden sammen med datteren Michelle, har været nødt til at takke nej til firmaarrangementer, fordi det lille produktionslokale i Rosensgade kun har kunnet dække butikkens eget salg.

Derfor satser is-familien nu med købet af en ejendom på Krogsvej i Hinnerup, hvor Kathrine Andersen Chokolade tidligere har holdt til.

"Nu har vi kapaciteten og beliggenhederne til at servicere alle iselskere i Aarhus, og vi har investeret i en isbil og en iscykel, så vi endeligt kan komme ud til events," siger Helle Schmidt, der sammen med datteren fik idéen til at kaste sig ud i is-eventyret efter en ferie i Italien.

Senere tog de en gelato-uddannelse sammen i Bologna.

"Den gode smagsoplevelse satte vi os for at give aarhusianerne, og de har heldigvis taget rigtig godt imod os. Vi laver basen helt fra bunden hver morgen og bruger kun gode kvalitetsråvarer. Vi vil hellere bruge flere penge på kvalitet og så tjene lidt mindre per is," siger Helle Schmidt.

Søgningen efter en god produktionsejendom foregik, mens Kathrine Andersen Chokolade også havde behov for mere plads og derfor er flyttet til et 1.400 kvadratmeter stort domicil i Søften.

De nye produktionsforhold gør, at Mammis nu sagtens kan lave is til en butik mere, og det bliver i Jægergårdsgade, hvor butikken åbner i sommeren 2020.

Butikken har, modsat Rosengade, siddepladser og kan derfor servere is året rundt.

Publiceret 25 June 2019 16:14

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.