Presefoto

Stort og unikt boligbyggeri på vej i ny Aarhus-bydel

93 boliger fordelt på i alt 9.500 kvadratmeter er på vej i Nye

Der bliver opført nye boligprojekter flere steder i Aarhus og omegn. Og i en nye Aarhus-bydel, som meget passende har fået navnet Nye, er ingen undtagelse. Om kort til begynder et unikt byggeri af 93 ejerlejligheder, som varierer i højden fra en til fire etager. Byggeriet, der har fået navnet Sneglehusene, er tegnet af Bjarke Ingels Group, og Cj Group A/S har netop indgået totalentreprisekontrakt på projektet, hvor Tækker Group A/S er bygherre. Det oplyser det aarhusianske entreprenørfirma Cj Group selv i en pressemeddelelse.

Bebyggelsens spiral brydes på udvalgte steder, så gårdhaven både visuelt og fysisk bliver forbundet til naboerne og det grønne område.

Cj Group har været involveret i udarbejdelse af dispositionsforslag på Sneglehusene og bidraget med økonomisk og byggeteknisk sparring.

Pressefoto

Jørn Tækker, ejer af Tækker Group A/S, er helt utraditionelt gået ind i byudvikling. For cirka 10 år siden købte Jørn Tækker de første jordarealer til byen, og han har siden drømt store tanker om fællesskab, grøn omstilling og deleøkonomi på hidtil usete måder.

”Jeg har helt bevist valgt både store og mindre arkitektfirmaer til Nye, og entreprenørerne er også forskellige. Mit foreløbige indtryk af samarbejdet med Cj Group er yderst positivt. Det er faktisk et af de bedste forhandlingsforløb, jeg har været med til. Vi mærker et klart ønske om at lave et optimeret byggeri, der både tilfredsstiller BIG og os, og vi oplever ikke den sædvanlige entreprenørrolle, hvor alt udmyntes i penge ved selv små ændringer. Jeg håber og tror, at byggeprocessen bliver ligeså god, for så har vi fundet en entreprenør, vi gerne vil samarbejde med i fremtiden,” siger Jørn Tækker i pressemeddelelsen.

Sneglehusene har forventet byggestart senest november 2019 og forventes at stå færdig i sommeren 2021.

jwh

Om Nye

Nye er en helt ny og anderledes bydel, der udfolder sig over 1.500.000 etage m2 tæt på Aarhus. Med udsigt til Egå Engsø vokser byen stille og roligt frem. Den skal være bæredygtig i såvel miljømæssig, økonomisk som social forstand, og der er planlagt 8-10.000 boliger med 15-20.000 indbyggere i 7 bydele. Beboerne skal køre i delebiler eller tage Letbanen, haverne skal være fælles og indgå i utraditionelle fællesskaber, og byen skal have flytbare boliger til allergikere.

Publiceret 25 June 2019 08:05

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.