Privatfoto

Privatfoto

Rektor utilfreds med 'kække' Risskov-studenters bannere

Studenter fra Aarhus Handelsgymnasium gav den fuld gas med et kvindenedsættende banner til deres studenterkørsel

Rettelse: Artiklen er blevet opdateret, efter Lokalavisen Aarhus af Aarhus Handelsgymnasium blev gjort opmærksom på, at kun et enkelt banner fra artiklen er lavet af elever fra gymnasiet. Derfor er overskriften blev rettet, og det samme er artiklen, så det fremgår tydeligere, at der blot er tale om et enkelt banner fra Aarhus Handelsgymnasium i Risskov.

Vognbanner kreeret af elever på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov fik flere mennesker op i det røde felt, da Instagram-profilen Anders Hemmingsen forleden delte billeder af bannere fra forskellige gymnasier.

Hemmingsen, der har over 820.000 følgere, delte billederne i en såkaldt story, men det kom rektoren på skolen for øje, og han sendte derfor en mail ud til eleverne, hvor han opfordrede dem til ikke at benytte banneret og fjerne billederne fra de sociale medier.

"Det er over stregen og sætter gymnasiet i et dårligt lys," skrev han ifølge bt.dk.

På banneret var der skrevet et grænseoverskridende rim, som især havde nedsættende budskaber om elevernes kvindelige medstuderende.

"Vi fik det bedste snit på kloden, efter pigerne tog censor til roden," sådan lød teksterne på banneret fra Risskov.

"For kækt"

Problemet for Aarhus Handelsgymnasiums rektor er, at han ikke har nogen beføjelser over, hvad eleverne gør i deres fritid, og derfor kan han ikke tvinge dem til noget.

Hvilket eleverne også ved.

"Det er i orden, rektor kommer med en udmelding om, hvad han synes, der er godt for hans skole, men at vi ikke tager det til os, det er vores valg," siger en af eleverne bag bannerne, 19-årige Oliver Vigsø fra 3.M, til bt.dk.

Han siger til mediet, at banneret blev lavet i fællesskab med pigerne i klassen, og at der ikke var vrede over teksterne internt i klassen .

Ydermere forklarer han, at budskabet med teksterne var at vise, at krænkelseskulturen er gået for vidt.

Rektor Michael Jensen fastholder dog, at banneret var over grænsen, selvom teksterne var skrevet for sjov.

"Jeg synes, det er for kækt. Det er ikke det, vi vil være kendt for. Jeg håbede, de ville lytte, for jeg synes ikke, ordvalget var særligt passende," siger rektoren til bt.dk.

dp

Publiceret 25 June 2019 14:25

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.