Jón Dagur Thorsteinsson. Foto: AGF

Jón Dagur Thorsteinsson. Foto: AGF

Officielt: AGF køber islandsk landsholdsspiller

AGF har købt islænding hos Fulham

AGF-fansene skal til at lære at udtale et nyt islandsk navn. Med tidligere spillere som Aron Jóhannsson, Kári Árnason, Helgi Sigurðsson, Ólafur Kristiánsson og senest Björn Daniel Sverrisson skal de dog nok få det lært.

Navnet er Jón Dagur Thorsteinsson, og det lyder nok ikke helt fjernt for Superliga-kendere, idet den 20-årige midtbanespiller i seneste sæson huserede i Vendsyssel FF.

Islændingen var i det nordjyske på et lejeophold fra Fulham, men nu har den aarhusianske klub frikøbt ham hos englænderne.

Thorsteinsson har tre A-landskampe på CV'et og har fået en treårig kontrakt i AGF.

"Thorsteinsson er en ung og meget spændende spiller, der besidder en række offensive kvaliteter. Han er en spiller, som både kan skabe chancer for sine medspillere og selv score mål. Jon kommer også med fart og dynamik i sit spil - læg dertil en fremragende sparketeknik, som vi allerede har set eksempler på i Superligaen. Så vi glæder os rigtigt meget til at se ham i den hvide trøje," siger sportschef i AGF, Peter Christiansen, i en pressemeddelelse.

Islændingen selv betegner AGF som en stor klub.

"Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes at komme til AGF, der er en stor klub med et spændende hold. Fra mit år i Superligaen har jeg ved selvsyn kunnet konstatere, hvor fantastisk en opbakning AGF har, og hvor stor en klub det er i Danmark, og jeg glæder mig nu til at komme til Aarhus og vise mig frem foran tilhængerne," siger han.

Islændingen betegner sig selv som en offensiv midtbanespiller.

"Jeg spiller mest på kanten eller inde på midten. Jeg er en offensiv hårdtarbejdende spiller, der holder af at være tæt på mål og med, hvor tingene sker:"

I den forgangne sæson i Superligen blev det til tre mål og to assist.

dp

Publiceret 25 June 2019 17:22

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.