Foto: Aarhus Kommune

Slut med gratis plastikposer på Dokk1

For at have fokus på miljøet bliver det ikke længere muligt at få gratis plastikposer på Dokk1

Fra 1. August er det slut med gratis plastikposer på Dokk1. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det sker for at skåne miljøet. Biblioteket har indtil nu udleveret 100.000 gratis plastikposer om året. Men den ordning har rådmand for Kultur og Borgerservice nu besluttet at afskaffe og han har derfor nu opsagt aftalen.

“Det er vigtigt at vi har fokus på miljøet. Fremover skal brugerne på Dokk1 selv medbringe poser og tasker til de bøger de låner. Vi skal have en større bevisthed om at genbruge poser. På den måde kan vi alle bidrage til en bedre fremtid, " siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) i pressemeddelelsen.

Initiativet kommer samtidig med, at byrådet netop har vedtaget en ny politik for Biblioteker og Borgerservice. Politiken tager afsæt i FNs 17 verdensmål. Ligesom Dokk1 i sensommeren får et "verdensrum," et helt rum der sætter fokus på FNs verdensmål.

“Jeg synes det er vigtigt at Aarhus aktivt bakker op om i FN’s verdensmål. Vi skal værne om jordens ressourcer. Det kan vi gøre med en plastikpose ad gangen. Det er de små initiativer der samlet kan gøre en stor forskel for kommende generationer,” siger Rabih Azad-Ahmad.

I FN’s nye verdensmål for bæredygtige udvikling, er klimaindsats netop et af de i alt 17 konkrete verdensmål. De 193 medlemslande, som Danmark er en del af, udgør en fælles front for sammen at opnå FN’s verdensmål. Udover klimaindsats, har verdensmålene også forhøjet fokus på blandt andet sundhed, ulighed og det bæredygtige samfund

jwh

Publiceret 24 June 2019 11:08

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.