Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser. Arkivfoto

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Politikens Lokalaviser. Arkivfoto

Chefredaktørens klumme:

Lad nu havnen passe sit, Gert Bjerregaard

Det lugter af politisk spil for galleriet, når Gert Bjerregaard (V), der er bestyrelsesmedlem i Aarhus Havn, vil tvinge havnen til at etablere landstrømsanlæg

Byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) er oppe på den helt store klimaklinge. Han har set, at det der med klimaet og miljøet - dét er der stemmer i. Så han har kastet sig ud i et korstog, som skal sikre, at Aarhus Havn investerer i et landstrømsanlæg, som kan sikre miljøvenlig strøm til krydstogtskibene, når de lægger til i Aarhus.

Problemet med de store krydstogtskibe, som lægger til kaj i Aarhus i en lind strøm hen over sommerperioden er, at de er nødt til at holde motorerne tændt, mens de ligger stille. Det betyder afbrænding af en tung svært forurenende dieselolie. En klar miljøbelastning.

Løsningen er, at de får strøm til skibene fra et landbaseret anlæg og derfor ikke behøver holde deres motorer kørende, mens de ligger i havnen. Strømmen kan jo så være fra vindmøller - og vupti - ingen miljøbelastning.

Og det er det landstrømsanlæg, som Gert Bjerregaard nu pludselig med vold og magt vil have etableret.

Aarhus Havn har i denne sag bestilt en analyse, der skal se på muligheder, konsekvenser og omkostninger i forbindelse med en etablering af et landstrømsanlæg.

Den analyse er Gert Bjerregaard bekendt med - da han rent faktisk er bestyrelsesmedlem af Aarhus Havn!

Jo, du læste rigtigt kære læser. Gert Bjerregaard er en af kommunens tre medlemmer af havnens bestyrelse. Af samme årsag er Gert Bjerregaards udfald mod selvsamme virksomhed - Aarhus Havn - nærmest uhørt. Jeg ved godt at Gert Bjerregaard vil anfægte dette og sige, at hans kritik er rettet mod havnens formand - nemlig borgmester Jacob Bundsgaard (S). Og så bliver det jo nærmest tragikomisk. Hvis han bruger en sådan sag i politisk øjemed, så bør Bjerregaards bestyrelsespost tages op til revision.

Herfra skal der lyde en opfordring til, at man lader Aarhus Havn om at passe sit. Aarhus Havn er et overordentligt solidt og veldrevet selskab, som jeg er helt sikker på også er sig sit miljømæssige ansvar yderst bevidst. Jeg er ganske overbevist om, at man i direktionslokalet i havnebygningen på Vandvejen 7 også er klar over, at man bliver nødt til at se på og nedbringe den miljøbelastning, som man har på Aarhus. Det er jeg også sikker på, at man har fortalt Gert Bjerregaard på utallige bestyrelsesmøder.

Med venlig hilsen

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør

Publiceret 17 June 2019 11:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.