Mary fik en god snak med Melanie, der er indlagt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling.

Mary fik en god snak med Melanie, der er indlagt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling. Foto: Jesper Voldgaard

Se alle billederne: Mary besøgte Psykiatrien på AUH

Kronprinsesse Mary talte med både patienter og personale i Psykiatrien

De nye rammer for Aarhus Universitetshospital Psykiatrien fik mandag officielt besøg af kronprinsesse Mary.

Kronprinsessen ankommer til Aarhus Universitetshospital Psykiatrien.

Kronprinsessen ankommer til Aarhus Universitetshospital Psykiatrien. Foto: Jesper Voldgaard

Kronprinsessen mødte patienter og medarbejdere på det nye hospital og kom helt tæt på Tal Rs store lyserøde kunstværk, der allerede er blevet et vartegn. Det oplyser Region Midt i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen blev i formiddags modtaget af regionsrådsformand Anders Kühnau (S) og direktør for Psykiatri og Social Tina Ebler. Derefter blev hun budt velkommen med blomster af 6-årige Silke Lucca Voldsgaard.

Kronprinsessen får blomster af 6-årige Silke Lucca Voldsgaard.

Kronprinsessen får blomster af 6-årige Silke Lucca Voldsgaard. Foto: Jesper Voldgaard

Kronprinsessen besøgte og talte med patienter og personale på Afdeling for Depression og Angst, der fortalte om hverdagen.

Kronprinsessen hilser på patienter og personale i Afdeling for Depression og Angst. Til venstre for kronprinsessen ses Tina Ebler, direktør for Psykiatri og Social. Til højre ses regionsrådsformand Anders Kühnau og ledende oversygeplejerske Susanne Bissenbacker Hansen.

Kronprinsessen hilser på patienter og personale i Afdeling for Depression og Angst. Til venstre for kronprinsessen ses Tina Ebler, direktør for Psykiatri og Social. Til højre ses regionsrådsformand Anders Kühnau og ledende oversygeplejerske Susanne Bissenbacker Hansen. Foto: Jesper Voldgaard

Det blev også til en visit i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling, hvor Mary hilste på indlagte skolebørn.

Kronprinsessen gav sig god til at hilse på de mange fremmødte.

Kronprinsessen gav sig god til at hilse på de mange fremmødte. Foto: Jesper Voldgaard

Der blev desuden lejlighed til at tale med frivillige ambassadører fra 'En af os', som enten har eller har haft psykisk sygdom tæt inde på livet, og som deler ud af deres erfaringer og viden om psykisk sygdom.

Kronprinsessen hilser på projektmedarbejder Sara Munk Nielsen og en gruppe frivillige ambassadører fra 'En af os'.

Kronprinsessen hilser på projektmedarbejder Sara Munk Nielsen og en gruppe frivillige ambassadører fra 'En af os'. Foto: Jesper Voldgaard

Endelig fik kronprinsessen et nærmere kig på det lyserøde venteområde, som kunstneren Tal R har indrettet med kunst fra Museum Ovartaci - kunst der er lavet af tidligere patienter i psykiatrien.

Kronprinsessen på vej mod bilen efter besøget i Skejby. Hun ledsages af direktør Tina Ebler og regionsrådsformand Anders Kühnau.

Kronprinsessen på vej mod bilen efter besøget i Skejby. Hun ledsages af direktør Tina Ebler og regionsrådsformand Anders Kühnau. Foto: Jesper Voldgaard

jr

Publiceret 17 June 2019 17:10

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.