Kristian Würtz overtager posten som 1. viceborgmester i Aarhus Kommune efter Camilla Fabricius.

Kristian Würtz overtager posten som 1. viceborgmester i Aarhus Kommune efter Camilla Fabricius. Pressefoto

Kristian Würtz bliver ny viceborgmester i Aarhus

Würtz overtager viceborgmesterposten fra Camilla Fabricius, der blev valgt ind i Folketinget og derfor stopper i byrådet

Kristian Würtz, der er rådmand for Sociale forhold og beskæftigelse, bliver ny 1. viceborgmester i Aarhus Byråd. Han overtager posten fra Camilla Fabricius, der blev valgt ind i Folketinget og derfor træder ud af byrådet i Aarhus Kommune.

Fabricius var også gruppeformand, og den post overtages af Lone Hindø. Den ledige plads i byrådet går til Ali Nuur, oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Camilla Fabricius' udtræden af byrådet har betydet, at der skulle laves en større rokade i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

“Camilla har varetaget mange poster i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Aarhus. Derfor har det krævet en større rokade at få posterne til at gå op. Jeg mener, at den nye konstituering viser, at vores gruppe består af stærke og dygtige politikere, som kan løfte opgaverne i Aarhus Byråd. Vi glæder os til stadig at arbejde tæt sammen med Camilla, når hun skal være med til at varetage Aarhus’ interesser på Christiansborg,” siger borgmester Jacob Bundsgaard og tilføjer:

”Jeg er samtidig glad for, at Lone Hindø har sagt ja til at træde ind som gruppeformand og samtidig bliver en del af gruppens ledelse. Lone har stor politisk og ledelsesmæssig erfaring.”

Her er ændringerne:

· Kristian Würtz bliver Aarhus’ 1. viceborgmester

· Lone Hindø bliver gruppeformand og medlem af Magistraten

· Anette Poulsen bliver formand for Økonomiudvalget

· Steen Bording Andersen bliver ny næstformand i byrådsgruppen

· Anders Winnerskjold bliver formand for Bæredygtighedsudvalget

· Louise Lindskrog bliver formand for Integrationsudvalget

· Peder Udengaard overtager Lone Hindøs plads i udvalget for Sociale Forhold og Beskæftigelse

· Ali Nuur kommer ind i byrådet og træder ind i udvalget for Sundhed og Omsorg, hvor Peder Udengaard udtræder

· Hüseyin Arac overtager Camilla Fabricius’ plads i KL’s Børne- og Undervisningsudvalg

jr

Publiceret 17 June 2019 18:26

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.