Martin Bang Christensen er den første handelsstudent i Aarhus.

Martin Bang Christensen er den første handelsstudent i Aarhus. Pressefoto

Danmarksmester er årets første blå student i Aarhus

Eliteudspringer Martin Bang Christensen er årets første student på Aarhus Handelsgymnasium

Martin Bang Christensen fra Harlev blev i dag årets første aarhusianer med den blå studenterhue på hovedet. Efter den sidste eksamen i faget international økonomi, kunne han mandag eftermiddag 17. juni kalde sig student.

”Det er en speciel oplevelse at være den første student. De fleste af mine venner bliver først færdige på torsdag eller senere," siger Martin Bang Christensen i en pressemeddelelse fra Aarhus Business College.

Mandagens eksamen lå dagen efter, at han var til DM i udspring, så der har været noget at se til for den nyslåede student og elitesportsudøver.

”Jeg har forberedt mig så godt som muligt, og nu er jeg rigtig glad og lettet,” sagde Martin Bang Christensen, da han kom ud fra eksamenslokalet på Aarhus Handelsgymnasium Viby.

Sport på fuld tid

Det gik også godt ved gårsdagens DM, hvor Martin blev dansk mester i udspring fra i 3-meter vippen.

”Nu skal jeg til at træne på fuld tid. Målet er at komme med til OL i 2020. Og hvis jeg ikke bliver skadet, så har jeg gode chancer,” siger Martin Bang Christensen.

Pressefoto

Martin Bang Christensen har i gymnasietiden været tilknyttet Team Danmark. Det betyder, at han har haft et ekstra år til at færdiggøre handelsgymnasiet. Derfor var han også med til at fejre sine tidligere klassekammerater, da de blev færdige sidste år.

”Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi skal køre studenterkørsel. Det var rigtig fedt sidste år. Og så bliver det bare federe i år, når jeg også er blevet student. Jeg har fået rigtig mange gode venner på handelsgymnasiet,” siger han.

jr

Publiceret 17 June 2019 18:51

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.