Visualisering: Tivoli Friheden

Tivoli Frihedens nye forlystelse i problemer:

Folk sad fast i det 65 meter høje tårn

Fredag aften måtte passagerne i Tivoli Frihedens nye forlystelse vente i flere minutter på at komme ned på grund af en kommunikationsfejl

Alt gik ikke helt efter planen fredag, da Tivoli Frihedens nyeste forlystelse 'Hjertekig' gik i luften for første gang. Efter nogle timer, hvor den 65 meter høje frit-faldsforlystelse kørte, som den skulle, endte et hold passagerer med at sidde fast i tårnet i otte til ti minutter. Årsagen var en kommunikationsfejl mellem tårnets top og bund.

Det oplyser Morten Palm Andersen, der er slags- og marketingchef hos Tivoli Friheden, til DR P4.

Han oplyser til radioen, at ingen gæster var i fare.

"Der var et par piger, der ikke havde det så godt, og var utrygge ved situationen, men vi har talt med dem efterfølgende," siger han til DR P4.

Det var 21.15 fredag aften, at forlystelsen havde problemer med at køre folk ned igen.

Heldigvis var der ikke andre problemer med forlystelsen fredag. 'Hjertekig' er Danmarks højeste forlystelse med frit-fald. Den kan dog også opleves i et roligere tempo, hvis man ikke er til det frie fald.

Forlystelsen har kostet knap 20 millioner kroner og er blevet designet og produceret i Schweiz af firmaet Ride Engineers Switzerland.

jwh

Publiceret 15 June 2019 14:04

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.