Præsteklumme:

Respekt for konfirmander

Af
sognepræst Karin Rank Gottlieb

Tilst-Kasted

præsteklumme Vi har for nylig haft konfirmationer i alle landets kirker. Og så får vi den sædvanlige diskussion: Hvorfor vil de kære unge mennesker konfirmeres? Fordi det er tradition, siger nogle. Fordi de gerne vil have festen og gaverne, siger andre. Fordi det bliver kammeraterne, lyder et tredje bud.

Det er mere sjældent, der kommer et bud på, at det er fordi de tror, og gerne vil have deres dåb bekræftet. Men spørger man de unge selv, er der tit et andet svar: Det er, fordi de har en tro. Måske lidt usikker, men sikker nok til, at de har taget den beslutning. Måske har de som Nikodemus taget deres samtale med Gud i det skjulte, fordi den er svær at tage med andre. Men de har taget den. Respekt for det.

Publiceret 15 June 2019 06:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.