Line Brisson Skattum skyndte sig at tage dette billede af bilisten, som hun har givet videre til politiet.

Line Brisson Skattum skyndte sig at tage dette billede af bilisten, som hun har givet videre til politiet. Privatfoto.

Mor med små børn i chok over vanvidskørsel:

"Min søn græd og råbte 'skynd dig væk'"

Line Brisson Skattum fra Brabrand kom ud for en ubehagelig oplevelse med en bilist, der først kørte vildt og efterfølgende var aggressiv over for hende. Nu vil hun vanvidskørslen i området til livs

Af
Jonas Wrede Hansen

Det tog et stykke tid for Line Brisson Skattum at forstå, hvad der helt præcis skete den aften for et par uger siden. Hun var rystet, og det samme var hendes børn. Selvom vanvidskørsel langt fra er en sjældenhed i Brabrand, så var denne episode med hendes egne ord "vild og fuldstændig ude af proportioner."

"Min søn græd og råbte 'skynd dig væk, mor. Han kommer efter os'. Det var virkelig rystende," lyder det fra Line Brisson Skattum, da hun fortæller om episoden, der fandt sted om aftenen 31. maj i Brabrand.

Her havde hun netop vinket farvel til sin otteårige søn, der ville cykle hjem, efter de havde spist aftensmad hos nogle venner på J. P. Larsens Vej. Line Brisson Skattum tog derimod bilen hjem med sin yngre søn og datter på bagsædet.

"Kort efter, at jeg svingede ud på J.P.Larsens Vej, blev jeg overhalet af en sølvgrå Audi. Bilen fortsatte i meget høj fart i modsatte vognbane og kørte venstre om helleanlægget ved Skovbakkevej, hvorefter den svingede til venstre og ind ad Hoffmannsvej," forklarer Line Brisson Skattum, der jo netop havde set sin søn cykle samme vej.

Derfor blev hun da også noget nervøs for sin søn, da Hoffmannsvej er en ret smal og snoet vej, der ikke ligefrem er beregnet til hurtig kørsel.

Blev overfuset af bilisten

Heldigvis kunne Line Brisson Skattum ånde lettet op. Hendes søn var ikke blevet ramt af bilen. Den sølvgrå Audi holdt i stedet parkeret på vejen, så Line Brisson Skattum noterede bilens nummerplade for at melde ham til politiet. Det fik bilisten i Audien til at stige ud for at råbe grimme ting efter hende.

"Jeg oplevede ham truende. Jeg var virkelig rystet. Jeg havde de små børn i bilen. Jeg anede ikke, hvor min ældste søn var. Var han kommet hjem, eller havde han overværet, at bilisten stod og råbte. Det havde han, og han var også rystet," fortæller Line Brisson Skattum, som stadigvæk virker til at være tydeligt påvirket af situationen.

Da bilisten satte sig ind i Audien igen, valgte han at køre som om, at han med vilje ville køre ind i Line Brisson Skattums bil i den side, hvor hendes lille datter sad i autostolen.

"Han stoppede bilen, lige før han ramte ind i min," lyder det noget rystet fra Line Brisson Skattum.

"Selvfølgelig ville han ikke køre ind i min bil, men det var alligevel ikke en rar oplevelse.

Der er ikke nok politi

Line Brisson Skattum valgte efterfølgende at beskrive hele hendes oplevelse i et opslag på Facebook i en lukket gruppe for beboere i Brabrand. Her var der blandt andet en person, som skrev, at han havde set situationen, hvor den aggressive bilist steg ud af bilen for at råbe ad Line Brisson Skattum, imens en anden person skrev, at han tidligere havde set den samme bilist køre alt for stærkt i området. Andre bekræftede i kommentarsporet til opslaget, at der gennem længere tid har været mange episoder med vanvidskørsel i Brabrand.

"Jeg skrev opslaget for at gøre andre opmærksomme på, at man er nødt til at lære sine børn, at de skal være ekstra opmærksomme i trafikken her i Brabrand. Jeg har fortalt til mine børn, at de skal trække cyklen over vejen og kigge sig godt for. Jeg er slet ikke tryg ved at lade dem køre," fortæller Line Brisson Skattum og fortsætter:

"Alle, der bor herude, kan nok fortælle en håndfuld oplevelser, man har haft, hvor man har været helt rystet over, at folk kan finde på at køre så vildt."

Er der politi nok?

"Nej, det synes jeg ikke. Jeg savner, at politiet tager det seriøst. At de kunne begynde at patruljere noget mere herude i området, så de kunne fange de folk, der kører på denne måde," lyder det fra Line Brisson Skattum.

Publiceret 15 June 2019 08:00

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.