Store investeringer i nye flyruter koster på bundlinjen.

Store investeringer i nye flyruter koster på bundlinjen. Pressefoto

Historisk stort underskud i Aarhus Lufthavn er bedre end forventet

Underskud på 33 millioner kroner er bedre end forventet og skyldes massive investeringer i fremtiden

Aarhus Airport oplyser, at lufthavnen i 2018 fik et underskud på 33 millioner kroner. Underskuddet er det største i lufthavnens historie, men samtidig bedre end forventet. Lufthavnen investerer i disse år massivt i at udvide og få en mere international profil, som skal tredoble antallet af passagerer til 1,5 millioner i 2024.

"Lige nu investerer vi kraftigt i ruteudvikling, og vi er fuldt bevidste om, at vi først ser effekten nogle år ude i fremtiden. 2018 gav et forventet underskud på trods af stor fremgang i trafik- og passagertal, men vi glæder os over, at resultatet er bedre end ventet. Det kræver yderligere investeringer at nå vores vækstmål, og vi kalkulerer med røde tal nogle år frem," siger lufthavnsdirektør Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.

Lufthavnen havde sidste år 31 procent flere passagerer end i 2017, og for første gang var udenrigstrafikken større end indenrigstrafikken.

Passagerfremgangen hænger sammen med, at lufthaven har fået en lang række nye ruter og indledt et tæt samarbejde med nye og internationale flyselskaber som SAS og easyJet. Indsatsen har været i gang siden 2016, men den økonomiske effekt skal måles på den lange bane, forklarer lufthavnsdirektøren.

”Flyselskaberne får ofte store rabatter for at satse på en ny rute eller lufthavn. Normalvis betaler selskaberne først fuld takst to-tre år efter opstart. Derfor har vi sat foden på speederen i tiltrækningen af nye flyselskaber, mens afkastet fra de seneste års ruteudvikling rykker tættere på,” siger Peer H. Kristensen.

Aarhus Airport fik i april ny ejerkreds og bestyrelse, og i maj tiltrådte Peer H. Kristensen som ny direktør.

Publiceret 14 June 2019 12:02

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.