Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Se højdepunkterne:

Frygtelig sæsonafslutning - AGF smed det hele i tillægstiden

En Randers-scoring langt inde i tillægstiden efterlod Aarhus slukøret

Søndag aften står i kø sammen med utallige gigantiske AGF-skuffelser.

Aarhusianerne så i lang tid ud til at skulle sikre sig håneretten over lokalrivalerne fra Randers, men en kæmpe fejl i kampens sidste sekunder sendte i stedet randrusianerne i den sidste knald eller fald-kamp om kvalifikation til Europa League mod Brøndby.

Langt hen ad vejen var det måske fortjent nok. Randers var det bedste hold i første kamp, der endte 2-1, og på flere parametre var de også skarpest i søndagens kamp på Ceres Park.

Dog ikke foran målet, for gæsterne burde have ført med to ved pausen, men Kamil Grabara i AGF-målet stod en blændende kamp og sikrede spændingen.

Efter pausen leverede polakken, som AGF-fansene må drømme om, at ledelsen på mirakuløs vis får sikret endnu en sæson, atter en pragtredning efter 50 minutter, hvor han ikke kunne undgå at sende bolden ud til Randers' uskarpe angriber Benjamin Stokke. Heldigvis for AGF fortsatte han sin ekstreme måltørke og skovlede bolden langt over mål.

Sikker fra pletten

Kampens store forløsning og momentum-skifte kom efter 66 minutter, da langbenede Frederik Tingager tog et imponerende raid op i banen og ind i feltet, hvor Casper Højer Nielsen i et dybdeløb blev fældet af Johnny Thomsen.

Fløjten lød, og Tobias Sana bankede knastørt bolden op i hjørnet fra straffepletten.

I kampens afslutning lignede det mere, at det var AGF, der skulle jagte et mål, end det var Randers. Men presset mod Randers-målet efterlod også plads den anden vej, og indianer-fodbolden endte med at falde ud til gæsternes fordel.

Med et håbløst boldtab af Mustapha Bundu i kampens sidste sekunder på midten af banen, fik Randers en sidste chance. Bolden blev skovlet ind i feltet, og efter lidt klumpspil kunne Marvin Egho ende sæsonen for AGF med et tørt hug ned i højre målhjørne til 1-1.

Ekstase i Aarhus blev forvandlet til grufuld, genkendelig skuffelse. I stedet for en drabelig sidste kamp om Europa i Brøndby kan AGF'erne nu gå på sommerferie.

Se kampens højdepunkter herunder:

dp

Publiceret 26 May 2019 20:49