MT Højgaards arbejde er foregået lige ved siden af Vestergade 69 og Hos Anton. Foto: Danni Paulsen

Arkivfoto: Danni Paulsen

Afspærring ved revnet bygning fjernes:

Beboere må dog vente med at flytte ind

Teknik og Miljø har ophævet afspærringen ved Vestergade 69. Bygningen er midlertidigt stabiliseret med containere på byggepladsen

28 beboere blev tilbage i januar evakueret fra bygningen Vestergade 69 i det centrale Aarhus, da der var frygt for, at bygningen kunne styrte sammen. Byggearbejde ved byens gamle hovedbibliotek bagved Vestergade 69 havde givet flænger i bygningen, og det skabte bekymringer hos bygherren, der tog affære. Efterfølgende blev også vejstrækningen ved bygningen på Vestergade spærret, da man også frygtede, at trafikken kunne giver yderligere skader i den usikre bygning.

Torsdag har Teknik og Miljø dog valgt at give grønt lys til, at afspærringen af Vestergade 69 kan ophæves. I en pressemeddelelse oplyser Trafik og Miljø, at bygningen i øjeblikket stabiliseret af containere fyldt med sand på byggepladsen, og bygherren får tilladelse til at arbejde med dele af fundamentet på det nye byggeri.

”Containerne er kun en midlertidig løsning til stabilisering. Men det betyder, at vi kan få ophævet afspærringen, og bygherren kan gå videre med visse dele af byggeriet,” forklarer Ann Hamborg, afdelingschef i Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Da der også er indvendige skader i Vestergade 69, betyder ophævelsen ikke, at beboere og erhvervsdrivende igen kan flytte ind.

”Det er desværre endnu ikke muligt. Vi kan i øvrigt også få behov for at spærre gaden af igen, når man skal i gang med den permanente stabilisering af bygningen,” siger Ann Hamborg i pressemeddelelsen.

Lige nu er det altså kun dele af fundamentet, bygherren kan arbejde videre med, men Ann Hamborg oplyser, at der arbejdes på højtryk for, at det egentlige byggearbejde kan genoptages.

”Inden byggeriet kan genoptages, skal det sikres, at bygherren tager alle nødvendige forholdsregler og i øvrigt benytter de mest skånsomme metoder,” siger Ann Hamborg i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 23 May 2019 19:35