Direktørboligen ved Jaka-grunden blev solgt for næsten fire gange udbudsprisen, men der venter en kæmpe millionrenovering, hvis boligen skal blive indflytningsklar.

Direktørboligen ved Jaka-grunden blev solgt for næsten fire gange udbudsprisen, men der venter en kæmpe millionrenovering, hvis boligen skal blive indflytningsklar. Foto: Danbolig Åbyhøj

Se billeder:

Smadret direktørvilla solgt til fire gange prisen

Ved siden af Jaka-grunden i Brabrand ligger der en gammel arkitektonisk perle, som for nyligt blev solgt for et større millionbeløb. Nu venter en renovering, der kan komme til at blive en bekostelig affære

Af
Martin Jørgensen

BOLIG 500 mennesker troppede op for at se den imponerende liebhaverbolig ved Jaka-grunden, da der i marts var åbent hus.

Det endte da også med over 30 bud på den eftertragtede bolig, hvor det højeste beløb viste sig at være 3,77 millioner kroner, hvilket er langt mere end udbudsprisen, som var på lige under én million kroner. Det viser en anonym budjournal, som mediet Vores Brabrand er kommet i besiddelse af.

Ejendomsmægler Bjarke Ankjær fra Danbolig i Åbyhøj har stået for salget, men han vil ikke bekræfte, hvem der er endt med at få fingrene i boligen, og hvad det præcise salgsbeløb endte med at blive.

Millionrenovering

Lokalplanen for området foreskriver, at ejendommens arkitektoniske stil skal bibeholdes, og derfor kan den nye køber se frem til en større omgang, hvad angår renovering.

"Når man typisk renoverer, så bruger man 15.000 kroner per kvadratmeter, og det er altså en bolig på 225 kvadratmeter, så det kan godt gå hen at blive dyrt," lyder det fra Bjarke Ankjær, som tilføjer, at det kan ende med at koste fem millioner kroner, når også de omkringliggende græsarealer samt kælderen skal have en omgang for at gøre stedet beboeligt.

Villaen ligger på en 1.468 kvadratmeter stor grund og har udsigt ud over Brabrand Sø og Årslev Engsø. Den kommende ejer har mulighed for at lave en tilbygning på 50 kvadratmeter.

"Det er en meget speciel ejendom, for den har en rigtig god beliggenhed og en super flot udsigt," fortæller ejendomsmægleren.

Kæmpe interesse

Boligen, som har været til salg i cirka to måneder, har været i en budrunde, hvor folk har haft mulighed for at komme med bud som minimum matchede udbudsprisen. Og det har flere interesserede købere givet et skud.

"Da huset først kom i medierne, så gav det en masse opmærksomhed, og interessen væltede ind," fortæller Bjarke Ankjær og tilføjer:

"Folk synes jo, at det er en sjov historie, at man kan have en liebhaverbolig fra 1950'erne, som står her i dag og er så ramponeret, som den er. Mange spørger sig selv, hvordan det kan gå så skidt til, og de tager jo den historie til sig."

Boligen har stået tom siden 2008, og den var ejet af den tidligere Jaka-direktør Carl Holst, som fik den arkitekttegnet af de to aarhusianske arkitekter Knud Blach Petersen og Herbert Jensen.

Boligen har stået tom siden 2008, og den var ejet af den tidligere Jaka-direktør Carl Holst, som fik den arkitekttegnet af de to aarhusianske arkitekter Knud Blach Petersen og Herbert Jensen. Foto: Danbolig Åbyhøj

Det er de to danske arkitekter Knud Blach Petersen og Herbert Jensen, som i 1950'erne tegnede huset til den daværende Jaka-direktør Carl Holst. Førstnævnte er samtidig den arkitekt, som tegnede Gellerupparken i sin tid. Da Jaka-fabrikken havde succes i området, havde den 550 ansatte og mange af disse var tilflytter til området. I 1990 blev Jaka opkøbt af Tulip, og i marts 2008 stoppede produktionen. Herefter stod den gamle direktørvilla, ligesom resten af fabriksområdet, i forfald i flere år.

Publiceret 22 May 2019 19:00