Udsigt udover byggepladsen fra etagebyggeriet (nederste højre hjørne), som kommer til at omkranse rækkehusene og den gamle aula på Vejlby Skole, der bliver forsamlingshus i det nye byggeri.

Udsigt udover byggepladsen fra etagebyggeriet (nederste højre hjørne), som kommer til at omkranse rækkehusene og den gamle aula på Vejlby Skole, der bliver forsamlingshus i det nye byggeri. Foto: Anders Michaelsen

Står klar i 2020:

208 boliger bygges på gammel skole-grund

208 boliger skal stå klar i 2020, hvor Vejlby Skole tidligere lå, og byggeriet er næsten halvvejs. For nylig var der rejsegilde

Af
Anders Michaelsen

Byudvikling Mens rejsegildestangen vejede henover byggepladsen, var der kø til pølsevognen for pladsens håndværkere og dagens fremmødte. Inde i Vejlby Skoles gamle aula var der taler fra bygherre, projektchef og arkitekt.

For som vi tidligere har skrevet, skal der, hvor Vejlby Skole før lå, være 208 nye boliger i 2020. Der kommer 161 lejligheder og 11 rækkehus med 47 boliger, og de første skulle allerede stå klar til indflytning i starten af næste år. Byggeriet er i fuld gang og onsdagens rejsegilde markere samtidigt, at de fleste af fundamenterne for boligområdet er rejst.

"Vi er stort set halvvejs og følger tidsplanen godt. Vi har også haft en forholdsvis mild vinter med os, og det afspejler sig også i, at vi er så godt med," siger projektchef Morten Langhoff-Jensen fra Casa, som er totalentreprenør på projektet, mens det er NREP og Casa a/s, der sammen er bygherrerne på projektet.

"Der er stor interesse for projektet, og vi får daglige henvendelser, som vi videregiver til vores bygherrer," siger Morten Langhoff-Jensen, der ved dagens arrangement fik mulighed for at takke både håndværkere og samarbejdspartnere for arbejdet med de nye boliger.

Der var kø til pølsevognen på byggepladsen ved hjørnet af Vikærsvej og Tranekærvej.

Der var kø til pølsevognen på byggepladsen ved hjørnet af Vikærsvej og Tranekærvej. Foto: Dorthe Forrer-Paradowski, CASA

Arkitekt vil skabe trygt miljø

Lejlighedsbyggeriet er bygget i blokke med hver sin farve mursten, med en højde på fem til syv etager og kommer til at have syd- og vestvendte altaner og tagterrasser. Størrelsen på lejlighederne bliver 50-120 kvadratmeter.

Blokkene kommer til at omkranse rækkehusene, som er placeret i midten af det hele og ind mod VSK's boldbaner. Det handler om at skabe tryghed ifølge projektets arkitekt.

"Tankerne bag området er at skabe en grøn bydel. Alle de steder, du kan se sand og grus nu, skal du forestille dig, bliver grønt. Den grønne bydel bliver så rammet ind af de her 5 til 7 etagers huse. Planen er at skærme af ud mod øst, hvor vi har Grenåvej og trafikken og skabe et trygt miljø, samtidig med man kobler området til over mod de rekreative områder ved boldbanerne," siger arkitekt Rasmus Sørensen fra Norconsult Skovhus Arkitekter, der håber på at skabe en grøn oase for områdets beboere.

Etagehusene, der kommer til at være 5 til 7 etager og afskærme rækkehusene ud mod Tranekærvej og Vikærsvej.

Etagehusene, der kommer til at være 5 til 7 etager og afskærme rækkehusene ud mod Tranekærvej og Vikærsvej. Foto: Anders Michaelsen

Tråde til historien

Alle bygningerne bliver lavet i robuste materialer som beton og mursten. Tanken bag er blandt andet, at husene gerne skulle kunne stå i rigtig lang tid, men der også et historisk aspekt i valget.

"Vi har valgt robuste, gedigne og kendte materialer, der spiller sammen med byen. Der er en god tradition for murede rækkehuse i Risskov, som vi læner os opad," siger arkitekt Rasmus Sørensen.

En af de bygninger, der også spiller ind i den tradition, er Vejlby Skoles gamle aula, som er den eneste tilbageværende bygning fra den nedrevne Vejlby Skole. Aulaen kommer i det nye projekt til at være forsamlingshus for området.

"Aulaen bliver lidt et varetegn for sin unikke arkitektur, som trækker tråde tilbage til den gamle skole, på den måde er det rigtig fint, man kan få historien med ind i fremtiden, samtidig med det store grønne fællesområde kommer til at ligge rundt om den. Så aulaen bliver et samlingspunkt," siger Rasmus Sørensen.

Hvorvidt de nye boliger, der skal stå klar i 2020, bliver sat til salg eller til udlejning, har bygherrerne endnu ikke besluttet.

Udsigt fra etagehusene udover byggepladsen med VSK's baner helt ude til højre og Vejlby Skoles gamle aula nede i højre hjørne

Udsigt fra etagehusene udover byggepladsen med VSK's baner helt ude til højre og Vejlby Skoles gamle aula nede i højre hjørne Foto: Anders Michaelsen

Publiceret 17 May 2019 10:30