Pressefoto

Pressefoto

Anmeldelse:

Flashback til 80'erne - fornem musical-fortolkning af Flashdance

Film-musicals er lidt ligesom alkoholfri øl, men den dårlige eftersmag fordufter hurtigt med Flashdance - The Musical

Af
Danni Paulsen

4 af 6 stjerner

Flashdance - The Musical

Lørdag var der i Musikhuset Aarhus premiere på en af de mest ventede danske musicals i år, og den skuffede ikke.

Den blæste heller ikke én bagover, men One and Only Musical Teater og holdet bag har præsteret en rigtig fin fortolkning af filmklassikeren fra 1983.

Pressefoto

Pressefoto

Med et stjernespækket cast bestående af blandt andet Silas Holst, Ditte Gråbøl, Jimmy Jørgensen og Robert Hansen var forventningerne også skruet i vejret, men det var i særdeleshed hovedrolleindehaver Sicilia Gadborg, der strålede på scenen og hev stikket hjem i rollen som himmelstormeren Alex Owens.

Den 32-årige skuespiller excellerede i såvel dans som sang og skuespil, og hun var næsten lige så troværdig i rollen, som Jennifer Beals var, da hun for hele 36 år siden leverede en legendarisk præstation og var ansigtet på en af de mest episke dansefilm i historien.

Gadborg havde også et godt hold bag sig, og ikke mindst Rikke Hvidbjerg, der både spillede rollen som veninden Gloria og lagde imponerende vokal til fremførelsen af de kendte sange, var en stor oplevelse.

Pressefoto

Pressefoto

Som alkoholfri øl

Fænomenet med at tage populære filmklassikere og lave dem om til musicals er lidt ligesom at drikke en alkoholfri øl. Det kan smage ok, og rammer du en af de gode, kan det nydes, men det er bare ikke det samme som 'the real deal'.

Og man kan ikke lade være med at få lidt dårlig eftersmag i munden ved tanken om, at folkene bag naturligvis vælger en folkekær kulturskat, fordi den med sikkerhed vil trække publikum til i hobetal. Men den dårlige eftersmag fordufter i dette tilfælde heldigvis hurtigt.

Pressefoto

Pressefoto

Den slags musical kan blive en alt for søgt og tåkrummende oplevelse, eller det kan blive en rigtig sober og fin forestilling, og Flashdance - The Musical hører til i sidste kategori - trods lidt lydproblemer i første akt.

Ikke overraskende er det de amerikanske pop-hits som 'Maniac', 'I Love Rock n' Roll' og 'What a Feeling' fra filmens ekstremt velsælgende sountrack, der får showet ud over rampen, mens de dansksprogede og akavt rimende sange går direkte i glemmebogen.

Der var dog enkelte højdepunkter med Sicilia Gadborg og Silas Holst, der for alvor har bevidst, at han er meget mere end en dygtig danser, i dansk duet.

Er man fan af de elskede dansefilm fra 80'erne som Footloose, Dirty Dancing, Fame, Staying Alive og Flashdance, så er musical-udgaven af sidstnævnte ikke noget, der ødelægger glansbilledet.

Om noget giver den lyst til at gense originalen, og det er velsagtens en succes i sig selv.

Flashdance - The Musical kan opleves i Musikhuset Aarhus frem til 12. maj, hvorefter den drager til Operaen i København.

Publiceret 21 April 2019 01:10