kids group playing mosaic game in kindergarten

kids group playing mosaic game in kindergarten Modelfoto: Adobe Stock

"Dårligt og skadeligt": EL vil have undersøgt småbørns indeklima

Indeklimaet i kommunens daginstitutioner skal undersøgets. Det mener Enhedslisten, der onsdag stiller et forslag om det ved byrådsmødet

For nylig offentliggjorde miljøorganisationen Det Økologiske Råd sit pilotprojekt om indeklimaet i landets daginstitutioner. Undersøgelsen viser blandt andet, at mange institutioner har alt for høje koncentrationer af kemikalier, som kan hæmme børns udvikling. Desuden opleves der flere steder problemer med høje niveauer af CO2, hvilket kan betyde flere trætte og uoplagte børn og kan have en dårlig effekt på koncentrations- og indlæringsevnen.

Undersøgelsen er baggrund for det forslag, som Enhedslisten på onsdag vil stille i Aarhus Byråd.

Undersøgelsens resultat er desværre ikke så overraskende for mig

"Enhedslisten foreslår at Børn og Unge igangsætter en undersøgelse af indeklimaet i vores daginstitutioner i kommunen. Vi skal have lavet en kortlægning af det aktuelle indeklima, med henblik på en proces for handling på de resultater, der viser sig af undersøgelsen," lyder det fra Enehedslisten i en pressemeddelelse, hvor partiet kalder den nye undersøgelse for skræmmende, og henviser til, at resultaterne viser, at indeklimaet er dårligt og skadeligt.

”Undersøgelsens resultat er desværre ikke så overraskende for mig. For i mit mangeårige arbejde i forskellige daginstitutioner i Aarhus har jeg oplevet rigtigt dårligt indeklima de allerfleste steder. Der blev ikke gjort tilstrækkeligt for forbedring, de steder jeg var ansat, og det var især gamle bygninger og den dalende rengøring, der belastede indeklimaet,” siger Lone Norlander, der er medlem af Børn- og Ungeudvalget, i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 01 April 2019 08:23

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.