På en halv time blev der fundet omkring 750 cigaretskod i Botanisk Have i Aarhus.

På en halv time blev der fundet omkring 750 cigaretskod i Botanisk Have i Aarhus. Foto: Mikkel Faartoft/DN

Skrald i Botanisk Have:

Skolebørn fandt 750 cigaretskod på en halv time

Miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), var mandag i Botanisk Have sammen med elever fra Samsøgade Skole for at samle skrald

Botanisk Have i Aarhus udgjorde i dag rammerne, da 4. klasse fra den nærliggende Samsøgade Skole gik på skodjagt med miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen (V), og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding. Og det var der vist brug for. På blot en halv time blev der nemlig fundet omkring 750 cigaretskod, som lå henkastet i den aarhusianske park.

Affaldsindsamlingen 2019 har netop fokus på de millioner af cigaretskod, der hver dag havner på gaden og i naturen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, på skod- og affaldsjagt i Aarhus.

Miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, og præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, på skod- og affaldsjagt i Aarhus. Foto: Mikkel Faartoft/DN

"Cigaretskod flyder overalt, og det er ødelæggende for både naturoplevelser og miljø. Derfor sender vi på Affaldsindsamlingen et klart signal om, at skod ikke hører til i naturen," siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i pressemeddelelsen.

Som en del af årets skodfokus har Danmarks Naturfredningsforening bedt indsamlerne om at opsamle så mange skod som muligt og tælle dem bagefter.

146.000 børn skal samle affald

I de kommende dage skal børn fra skoler og institutioner i hele landet ud og samle skod og affald som en del af 'skoleugen'.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har tilmeldt deres elever og børn til at gøre lokalnaturen en tjeneste, og i år bliver det med deltagelse af hele 146.000 børn - det højeste antal nogensinde.

(Artiklen fortsætter under billedet)

4. klasse fra Samsøgade Skole i Aarhus var mandag på skodjagt.

4. klasse fra Samsøgade Skole i Aarhus var mandag på skodjagt. Foto: Mikkel Faartoft/DN

Når børnene har været i marken i hverdagene, følger de voksne trop. Søndag den 31. marts inviterer foreninger, privatpersoner og andre til mere end 1.000 lokale indsamlinger i hele Danmark.

Alle kan deltage, og interesserede kan finde en indsamling nær dem på www.affaldsindsamlingen.dk

jwh

Affaldsindsamlingen

    Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.

    Siden den første Affaldsindsamling har vi fundet 1,5 millioner dåser i naturen.

    Affaldsindsamlingen har gennem tiden gjort de særeste fund: Lolitadukker, pengeskabe, dildoer, 86 par underbukser, en røggranat, jagtrifler og et klaver.

    Affaldsindsamlingen sætter i år fokus på cigaretskod

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening

Publiceret 25 March 2019 15:13

SENESTE TV