OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Præsteklumme:

En god diskussion

Af
sognepræst Henrik Oest

Helligåndskirken

præsteklumme Det er sjovt at diskutere. At vende en sag på flere måder og argumentere for sin holdning. Lytte til andre og finde en fælles holdning. Det er udviklende for et fællesskab, når man kan diskutere i gensidig respekt. Det bygger bro, befæster venskaber.

Det er dog blevet mere sjældent i vores digitale tid. Hvad grund er der til at diskutere, om Samsø er større end Læsø. Vi googler det bare. Alle svar er jo på nettet. Man behøver ikke diskutere. Svaret er på mobilen. Men gør vi altid sådan, mister vi samværet i at tale og diskutere. Vi mister godt samvær, hvis vi hele tiden søger alle svar på nettet.

Nogle er tilbageholdende med at diskutere og for ikke at blive uenig. Frygten for at diskussion bliver til skænderi. Det handler dog om respekt for andres synspunkt og holdninger samt en gensidig forståelse for, at man ikke behøver at være enige om alting for at holde af hinanden. Det er en sund tilgang til ethvert godt fællesskab.

På søndag handler det om en diskussion mellem Jesus og datidens elite, der var svorne modstandere af Jesus og hans tilgivende og åbne holdning til alle mennesker uden forskel. Jesus hjælper en syg mand, og det var svært at argumentere uden om. Så lyver de ham alt ondt på. Men Jesus vender deres argumenter om og viser, at i en diskussion skal man argumentere ærligt og redeligt og med respekt for den anden part.

Det er godt at debattere med andre. Det bygger op og udvider ens horisont. Også den glæde kan man finde i sin kirke og i det kirkelige fællesskab.

Publiceret 23 March 2019 06:30

SENESTE TV