Det er Metin Aydin (til venstre) og Palle Kaiser, der har taget initiativ til den nye bokseklub i Aarhus Syd. Palle Kaiser er en gammel kending i boksemiljøet og glæder sig til at komme rigtigt i gang, men besinder sig lidt endnu grundet en nylig overstået rygoperation.

Det er Metin Aydin (til venstre) og Palle Kaiser, der har taget initiativ til den nye bokseklub i Aarhus Syd. Palle Kaiser er en gammel kending i boksemiljøet og glæder sig til at komme rigtigt i gang, men besinder sig lidt endnu grundet en nylig overstået rygoperation. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

BK Aarhus Syd: Ny bokseklub i Højbjerg

Metin Aydin er manden bag helt ny bokseklub i det sydlige Aarhus

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

boksning "Vi har længe ærgret os over, at vores teenagesøn droppede foreningsidrætten og nu oftest sidder klistret til sin computer og gamer i timevis - og når han ikke gør, så går han tit rastløs rundt i huset og ved ikke, hvad han skal give sig til."

Sådan lyder starten på et Facebook-opslag Metin Aydin, arkitekt, iværksætter og foreningsmand fra Højbjerg, smed ud i diverse Facebook-grupper i sydbyen lørdag 9. marts.

Han fortsætter opslaget med at skrive, at han har spurgt sin søn, om han var interesseret i at gå til fitnessboksning sammen med ham, og til Metins store overraskelse lød svaret: 'Fedt far. Det vil jeg gerne.'

Det gav derfor Metin Aydin idéen til at starte en ny bokseklub i sydbyen, hvis der var interesse for det. Og det var der. I løbet af tre timer var opslaget blevet kommenteret og delt, hvilket betyder, at der allerede er tegnet et hold, som faktisk havde første træning i torsdags.

"Det har jeg ikke lige oplevet før. Der var mange forældre, der hoppede med ombord. Jeg tror, boksning kan blive et hit," siger Metin Aydin, der starter klubben på L.A. Rings Vej 54 i Højbjerg, hvor han i forvejen kører en taekwondoklub.

Bokse-trænere på gulvet

På holdet er der 25 mennesker, der starter, men fordi der har været 20 på venteliste, har Metin Aydin besluttet at oprette et hold mere. Til at træne de mange interesserede er de tidligere boksere Palle Kaiser, Jimmy Balle og Poul Dalby hyret ind.

"Det er gået stærkt med at få det etableret, og nu skal vi bare i gang," lyder det fra Palle Kaiser, der har 188 boksekampe bag sig og blandt andet en titel som jysk mester.

Indtil videre er det planen, at BK Aarhus Syd, som bokseklubben hedder, kun skal være motionsboksning, men kommer der én eller flere, som har talent og ønsker mere, så står de tre trænere klar.

"Så skal vi nok hjælpe vedkommende videre. Det er helt sikkert," fastslår Palle Kaiser.

Men ellers er klubben for alle også børn, hvis de er fyldt 10 år.

Fremmødet var stort til den første træning i torsdags.

Fremmødet var stort til den første træning i torsdags.

Reglerne skal overholdes

Metin Aydin og Palle Kaiser har lavet et regelsæt, for de ønsker ikke, at der, med deres egne ord, kommer banditter i klubben.

"Vi gider ikke have nogen, der kommer her for at lære at slås. Vi vil have det trygt og godt her i klubben. Siden vi åbnede taekwondoklubben i 2011, har der aldrig nogensinde været problemer, og sådan skal det blive ved med at være," siger Metin Aydin, og Palle Kaiser supplerer:

"Hvis nogen bruger sine boksefærdigheder uden for ringen og træningslokalet, så ryger de ud med det samme. Vi vil ikke have det her i klubben."

Ved første træning torsdag 14. marts var salen fyldt med drenge og piger i alle aldre, og bokseinstruktør og tidligere landstræner Poul Dalby fik hævet både pulsen på de tilstedeværende samt luftfugtigheden i rummet.

Publiceret 22 March 2019 10:00

SENESTE TV