Mikkel Kruuse-Andersen har været skoleleder på Skødstrup Skole siden december 2014. Skolen er med sine 1.240 elever kommunens største. Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Mikkel Kruuse-Andersen. Arkivfoto Ritzau Scanpix

Skoleleder i Skødstrup stopper øjeblikkeligt

Mikkel Kruuse-Andersen skal ikke længere stå i spidsen for Skødstrup Skole, erfarer JP Aarhus. Han afløses af Viby Skoles leder

Af
Kim Skovrup Andersen

Mikkel Kruuse-Andersen stopper som skoleleder på Skødstrup Skole.

Det skriver JP Aarhus.

Ifølge mediet har direktøren for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Martin Østergaard Christensen, besluttet, at Mikkel Kruuse-Andersen ikke længere skal fortsætte som leder af kommunens største skole. Det sker efter en massiv kritik fra flere forældre til børn på skolen.

Mediet fortæller også, at Martin Østergaard Christensen understreger, at Mikkel Kruuse-Andersen ikke er afskediget, men at der nu er indledt en personalesag, og at det derfor ikke er afklaret, om Mikkel Kruuse-Andersen fortsat skal arbejde i Aarhus Kommune.

Indtil videre er Henrik Kallestrup, som er skoleleder på Viby Skole, konstitueret som leder af Skødstrup Skole.

"Der er brug for en skoleleder med erfaring her og nu. Derfor har vi valgt at placere Henrik Kallestrup på posten, men vi indleder nu en rekrutteringsproces om en ny skoleleder i samarbejde med skolebestyrelsen på Skødstrup Skole," siger han til JP Aarhus.

Forældre har fået denne besked på skolens intranet:

"Kære forældre på Skødstrup Skole.

Jeg skriver for at orientere jer om, at direktør for Børn og Unge Martin Østergaard har besluttet, at skoleleder Mikkel Kruuse-Andersen ikke længere skal være skoleleder på Skødstrup Skole, hvilket byrådet er orienteret om.

Direktørens vurdering er, at et skifte på skolelederposten er nødvendigt for at skabe ro og styrke samarbejdet på og omkring Skødstrup Skole. Vores primære opgave er at skabe en god og stabil skole for børn, forældre og medarbejdere, og i det er tillid og samarbejde mellem forældre, ledere, bestyrelse og medarbejdere en vigtig forudsætning. Direktøren understreger, at beslutningen er truffet ud fra en samlet helhedsvurdering af skolens situation

Vurderingen er samtidig, at det er nødvendigt at tilføre skolen ledelsesmæssig kraft her og nu, fremfor at slå stillingen som skoleleder op. Rekrutteringen af en ny skoleleder kan nemt række et stykke hen på den anden side af sommerferien, Derfor er det besluttet, at Henrik Kallestrup, der kommer fra en stilling som skoleleder på Viby Skole, bliver konstitueret som skoleleder frem til udgangen af 2019.

Henrik Kallestrup er 42 år. Han har i alt 12 års erfaring som leder, og har været leder på Viby Skole siden august 2015. Henrik tiltræder på mandag, hvor han vil hilse på medarbejderne fra morgenstunden. Senere bliver der selvfølgelig også lejlighed til at hilse på elever og forældre, hvilket skal planlægges nærmere.

Jeg ved, at Henrik glæder sig til på mandag og håber, at I vil tage godt imod ham.

Venlig hilsen

Helle Bach Lauridsen, forvaltningschef, Børn og Unge."

Publiceret 15 March 2019 13:56

SENESTE TV