Arkivfoto.

Kommunen har nye planer for området omkring banegården i Aarhus

Området omkring Aarhus Hovedbanegård og rutebilstationen skal ændres. Rådmand Bünyamin Simsek (V) sætter derfor gang i en visionsproces, hvor aarhusianerne og interessenter kan komme med input

Rutebilstationen skal flyttes, indretningen af Banegårdspladsen skal genovervejes, og Aarhus Byråd har igangsat undersøgelser af mulighederne for at bygge by henover banegraven.

Inden planlægningen går i gang, skal en politisk funderet visionsproces dog være med til at bestemme hvilke visioner, værdier og tematikker, der skal ligge til grund for den overordnede helhedsplanlægning af området. Det oplyser Teknik og Milø hos Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

”Området omkring banegården er et trafikalt knudepunkt og er præget af ikoniske bygninger og arkitektur. Aarhus H fungerer på mange måder som en byport - en indgang til Aarhus - og tusindvis af mennesker passerer gennem området hver dag. Derfor er det vigtigt for mig, at vi inden vi går i gang med at lægge konkrete planer, spørger de, der bruger området, hvad de drømmer om, at der skal ske,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Kort over udviklingsområdet

Kort over udviklingsområdet Grafik: Aarhus Kommune

Visionsprocessen skal munde ud i en række overordnede principper, der kan hjælpe med at prioritere byens arealer og sikre en levende og attraktiv by.

Det bliver et indledende informationsmøde 25. marts, der sætter visionsprocessen i gang. Her kan man høre mere om processen og mulighederne for at give sin mening til kende.

Det forventes, at en vision for området vil være klar i slutningen af 2019.

Torsdag 4. april bliver der afholdt en guidet byvandring i området, hvor der i fællesskab vil være mulighed for at reflektere over infrastruktur og byliv i området omkring Aarhus Hovedbanegård. Byvandringen starter fra rådhuset klokken 17.00, og turen afsluttes på rådhuset med en opsamling og en lille forfriskning.

jwh

Informationsmøde om visionsprocessen

Kilde: Teknik og Miljø i Aarhus Kommune

Publiceret 15 March 2019 07:15

SENESTE TV