Denmark, Røde Kors, portrait
portraitphotograf,

Denmark, Røde Kors, portrait portraitphotograf, Pressefoto.

Røde Kors i Aarhus:

Vi skal huske de pårørende

Røde Kors i Aarhus har startet en ny aktivitet, som

"Vi skal huske de pårørende." Sådan lyder det meget klart fra Røde Kors i Aarhus. Derfor har lokalafdelingen af den humanitære organisation oprettet en ny aktivitet kaldet 'Pårørendestøtte', som har til formål at tilgodese pårørendes behov ved at støtte dem i at opretholde deres sociale relationer og derigennem forebygge ensomhed.

Hver femte pårørende til sygdomsramte i hjemmet ender ifølge Røde Kors Aarhus selv med at blive syg eller stresset. Deres hverdag er præget af sygdom, mange gøremål og et stort ansvar, hvilket ofte resulterer i, at de glemmer at tænke på egne behov. Mange afskærer sig fra sociale sammenhænge fordi de ikke føler, at de kan forlade hjemmet.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at der er et meget stort behov for denne indsats. Men vi skal anstrenge os til det yderste for at etablere så gode og trygge relationer til familierne, at de pårørende får mod på for en stund at træde ud af rollen som pårørende," siger Thorkil Andersen, bestyrelsesmedlem i Røde Kors Aarhus, i pressemeddelelsen.

Gør en forskel

Aktiviteten drives som afdelingens øvrige aktiviteter af frivillige. Som frivillig pårørendestøtte giver man pårørende et tiltrængt pusterum i en presset hverdag. Man giver pårørende ro og tid til at fokusere på sig selv og egne behov. Det kan være ved at komme på besøg i hjemmet et par timer ad gangen, så den pårørende trygt kan gå hjemmefra. Det kan også være ved at arrangere fællesaktiviteter for pårørende, der gerne vil mødes med ligesindede.

Det kræver ikke en særlig uddannelse at være frivillig pårørendestøtte i Røde Kors Aarhus. Det vigtigste er at man har mod på at støtte mennesker i en sårbar livssituation. Tid og overskud kan gøre en verden til forskel for pårørende, der er hjemmets vigtigste ressource, men som ofte står alene.

”At kunne hjælpe og støtte pårørende i en svær situation og herved undgå yderligere sygdom eller stress i familien. Det er virkelig et formål, hvor jeg synes mine ressourcer bliver brugt på den bedst mulige måde. Jeg har valgt at engagere mig i Pårørendestøtte, for at gøre en forskel i de familier vi hjælper og da jeg i min egen familie, har oplevet hvor svært det kan være at forlade hjemmet med et svageligt familiemedlem,” fortæller Charles Johansen, aktivitetsleder i Røde Kors Aarhus’ pårørendestøtte.

jwh

Publiceret 14 March 2019 10:00

SENESTE TV