Modelfoto: Adobe Stock

Jysk donerer soveposer, liggeunderlag og håndklæder til hjemløse i Aarhus

Kirkens Korshærs varmestue i Aarhus er blandt de 21 væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer over hele landet, der hele vinteren kan dele nye soveposer ud til hjemløse mennesker

For tredje år i træk støtter butikskæden Jysk op om Kirkens Korshærs arbejde ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har Jysk ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder. En af de byer, hvor de udsatte har mulighed for at få lidt ekstra at varme sig på i denne kolde tid, er Aarhus. Det oplyser Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

Jysks donation falder på et tørt sted. Kirkens Korshær har gennemgået behovet for hjælpen fra Jysk på alle organisationens væresteder og varmestuer. På baggrund af dette har i alt 21 af organisationens væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer modtaget et stort antal soveposer - herunder Aarhus.

”I Aarhus er vi utrolig glade for donationen. Vi har i Kirkens Korshær i Aarhus kontakt til langt de fleste af byens hjemløse, og er glade for at kunne give nye, friske soveposer ud til dem der har brug for det. Når vinterkulden sætter massivt ind, har vi heldigvis plads til alle indenfor, men nogle foretrækker at sove udendørs, i næsten alt slags vejr, og der er soveposerne helt uundværlige,” fortæller Niels Bjørne, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde på Nørre Allé i Aarhus, i pressemeddelelsen.

Skaber varme i de kolde måneder

Et af Kirkens Korshærs helt store fokusområder er netop hjælpen til landets hjemløse. Derfor er donationen fra Jysk ekstrem vigtig, da den er med til at sikre adgang til en helt basal fornødenhed som varme om natten til nogle af landets hjemløse borgere.

Også hos Jysk er man glade for at kunne hjælpe de mennesker, der har allermest brug for omsorg og varme i disse kolde tider. Og selvom det er tredje år i træk, at Jysk donerer soveposer til Kirkens Korshær, så er det stadig noget, der bringer varme - også internt i organisationen.

”Når jeg tager bussen forbi Klostertorvet om morgenen, har jeg lagt mærke til, at der er mange hjemløse i byen. Det betyder helt sikkert meget for dem at kunne få en varm nats søvn, når de ikke kan sove indenfor. Det er godt, at vi som virksomhed kan hjælpe de hjemløse i Aarhus på denne måde,” siger Christina Pape Pedersen, butikschef i Jysk i Bruuns Galleri i Aarhus, i pressemeddelelsen.

jwh

Hjemløshed i Danmark

    Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark.

    75 % er mænd og 25 procent er kvinder.

    Ca. 50 % er psykisk syge.

    Ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere.

Kilde VIVE – hjemløshed i Danmark 2017

Publiceret 18 February 2019 07:09

SENESTE TV