Der er visioner om en shelterplads i True Skov.

Der er visioner om en shelterplads i True Skov. Illustration

Gemt naturperle: True Skov kan blive friluftsperle

Naturstyrelsen og Aarhus Kommune vil gøre True Skov til et attraktivt område

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

friluftsliv Lige nu møder man ikke ret mange mennesker, hvis man færdes i True Skov. Der er sågar rigtig mange, der slet ikke ved, at den findes.

Det skal der laves om på, i hvert fald hvis det står til Naturstyrelsen, Lokale og Anlægsfonden samt Aarhus Kommune.

"Der er et meget stort potentiale til friluftsfaciliteter og for at skabe noget synlighed omkring skoven overfor aarhusianerne," fortæller Stine Rytter Bengtsson, Teknik og Miljøs projektleder i forbindelse med True Skov-projektet.

Hun fortæller, at selv om der er mange, der sikkert ikke lige er klar over, hvor skoven er, så har mange sikkert alligevel kørt forbi den på motorvejen, men tilgængeligheden, synligheden og opmærksomheden på skoven skulle gerne laves om.

"Hvis vi skal løfte det her område, så skal vi se på, hvad der skal til, for at det kan lade sig gøre at lave en friluftsperle. Der er rigtig mange, der dyrker idræt i naturen, og der er True Skov en oplagt mulighed, men vi skal have skabt nogle faciliteter, så vi kan trække folk derud," siger Stine Rytter Bengtsson.

Stor shelterplads

I samarbejde med de tre førnævnte instanser har man også fået hjælp fra Københavns Universitet og arkitektfirmaet LabLand i forhold til, hvad der kunne være smart at skabe i True Skov. Her er et af forslagene faldet på en stor shelterplads, der skal kunne rumme 60 mennesker.

"Vi ved, at byens shelterpladser er populære blandt institutioner og skoler, og samtidig er det også et mødepunkt for alle," fortæller projektlederen fra Teknik og Miljø.

Shelterpladsen er blot et af de mange forslag, der er med i et stort idékatalog, men også mountainbikespor, faciliteter for ryttere, mindre stier, genopretning af vandløb og frugttræer er en del af visionerne.

"Nogle af de mindre tiltag kan vi allerede gå i gang med her i 2019. Det handler om at skabe mindre stier og åbne op mod vandløb samt få plantet nogle frugttræer," oplyser Stine Rytter Bengtsson.

Hun understreger, at hvis det hele i idékataloget skal realiseres, så skal der en del penge til, men man ved endnu ikke hvor mange, da det indtil nu kun er på idéplan. Hvis det hele skal realiseret eller for eksempel blot shelterpladsen, så kræver det, at der er nogle fonde, der vil være med til at investere i at gøre True Skov til en friluftsperle.

Broer i området

Foruden shelterpladsen er en af de helt store visioner at skabe en bro over Anelystvej og samtidig lave en cykelforbindelse, der kører fra Borum og helt ind til midtbyen.

"På den måde vil folk få nemmere ved at finde herud. Hvis stedet skal være et paradis og friluftsmekka, så skal området bindes sammen med de omkringliggende områder," siger Stine Rytter Bengtsson.

En oversigt over True Skov.

En oversigt over True Skov. Illustration

Indtil videre er der ikke sat noget beløb på, hvad det vil koste, hvis hele idékataloget skal realiseres, for der kan sagtens ske justeringer i forhold til udformningen af det.

Se mere på naturstyrelsen.dk/trueskovforalle

Publiceret 17 February 2019 10:00

SENESTE TV