Emil Bergan Lund (19) er født og opvokset i Risskov et stenkast fra Bellevue Strand, har spillet fodbold og håndbold på VRI's baner, og nu er han klar med sin egen musik.

Emil Bergan Lund (19) er født og opvokset i Risskov et stenkast fra Bellevue Strand, har spillet fodbold og håndbold på VRI's baner, og nu er han klar med sin egen musik. Foto: Anders Michaelsen

Fra røvdans til rygter: Risskov-drengen Bergan går solo

Emil Bergan Lund fra Risskov var den ene halvdel af Les Homes, som hittede med sangen ”Røvdans”. Nu er han udkommet med singlen ”Rygter”. Udtrykket er blevet mere personligt, og flere numre er på vej

Af
Anders Michaelsen

musik De varmede op for City Bois, havde et hit med en million lyt på Spotify, en musikvideo med droneskud, damer og champagner og næsten 300.000 sete på Youtube. Men de efterfølgende numre floppede, og det betød et farvel til pladeselskabet Universal, samt at det musikalske makkerskab i duoen Le Homes blev sat på køl.

Nu er den ene halvdel af Risskov-duoen, Emil Bergan Lund, som til dagligt går i 3.g på HHX i Vejlby, dog klar med eget materiale under navnet Bergan. Det er sket udenom pladeselskaberne, som sin egen manager og med et – ifølge ham selv – mere modent udtryk. Lysten til at lave musik efter Les Homes var der stadig. Første single ”Rygter” tager delvist udgangspunkt i Le Homes-successen, og om det at være blevet et mere lokalkendt ansigt ude i byen blandt jævnaldrende, hvor snakken og rygterne om én hurtigt kan gå.

”Inspirationen til nummeret kom efter, man mere var blevet et ansigt på grund af Le Homes. Der var flere, der havde lyst til at skabe rygter om én – gode såvel som dårlige. Både folk der så op til én, og folk der synes, man var et røvhul,” siger Emil Bergan Lund.

’Hele byen larmer, og hele byen lyver. De så os en nat, og nu deler de vores billeder på snapchat.’

Sådan synger Bergan i ”Rygter”. Sangen handler om at blive set i byen med en pige, og om hvordan en fjer kan blive til ti høns.

Har ikke helt sluppet Risskov-arrogancen

Emil Bergan Lund skal selv tage tæskene nu, hvis folk ikke kan lide hans musik, og musikken har ændret karakter til det mere personlige i takt med, Emil Bergan Lund nu står på egne ben som solo-kunstner.

”Le Homes og ’Røvdans’ var mere festglad og fjollet. Og også for poppet til mig dengang og nu. Nu er jeg soloartist, og så er det mere naturligt, at jeg lægger mine egne følelser i det. Så lyden er blevet lidt mere moden,” siger Emil Bergan Lund.

Musik og tekst er produceret i samarbejde med Sebastian Igens og Tobias Samuel, og håbet er, at den mere modne lyd kan ramme en bredere målgruppe.

Men kan man stadig høre noget ’Risskov’ i din musik?

”En af de kommende singler, et klubnummer, er mere poppet, med mere gang i den og med mere arrogance på,” lover Emil Bergan Lund.

Bergans producer, Sebastian Igens, kender branchen indefra og er tilknyttet bookingbureauet The N!GHT, som blandt andet drives af Popstars-vinderen Jon Nørgaard. De sørger for, at Bergans musik finder vej til de rigtige Spotify-spillelister.

Bergans producer, Sebastian Igens, kender branchen indefra og er tilknyttet bookingbureauet The N!GHT, som blandt andet drives af Popstars-vinderen Jon Nørgaard. De sørger for, at Bergans musik finder vej til de rigtige Spotify-spillelister. Pressefoto

Publiceret 16 February 2019 08:00

SENESTE TV