Foto: Google Street View

Cafe Viggo i Aarhus får sur smiley og stor bøde

Cafe Viggo på Åboulevarden i det centrale Aarhus havde problemer med for høje temperaturer på madvarer, da Fødevarestyrelsen kom på uventet besøg. Medejer beklager og slår fast, at der er rettet op på det

Af
Jonas Wrede Hansen

Der var ikke styr på håndteringen af fødevarer, da Fødevarestyrelsen 28. januar besøgte populære Cafe Viggo ved åen i det centrale Aarhus. Det fremgår af kontrolrapporten fra besøget, hvor det bliver oplyst, at stedet nu har fået en sur smiley samt en bøde på 20.000 kroner. Det blev nemlig konstateret, at flere fødevarer havde alt for høje temperature.

"Der er målt en omgivelsestemperatur i kold jomfruen(køleskab, red.) på 12,9 grader med kalibreret termometer. Ligeledes er der målt 20,5 grader i anderiklette, 12,3 grader i røget skinke og 10,2 grader i røget laks," står der i rapporten.

Derudover blev der på et produktionsbord fundet forskellige dressinger, som var lavet på mayonnaise.

"Producenten oplyser på emballagen, at mayonnaise skal opbevares på køl efter åbning. Der er målt 11,6 grader i mayonnaisen og en omgivelsestemperatur på 12,6 grader," fortsættes det i rapporten.

Lægger sig fladt ned

Overfor Lokalavisen Aarhus forklarer Kasper Miller Hansen, medejer og daglig leder af Cafe Viggo, at alle på den aarhusianske cafe er utrolig kede af, hvad Fødevarestyrelsen opdagede ved besøget. Han erkender, at der var problemer med det køleskab, som fødevarerne var placeret i.

"Det er meget uheldigt. Det er en mega ærgerlig fejl, og det må ikke ske for en virksomhed som vores, hvor alle er uddannet eller er under uddannelse og har været på de rigtige kurser," fortæller han og fortsætter:

"Der var én, som havde glemt at lukke lågen til det, som Fødevarestyrelsen kalder kold jomfru, og det gjorde, at de forskellige fødevarer havde en alt for høj temperatur. Samme dag ændrer vi selvfølgelig proceduren med det samme. Nu står fødevarerne i et andet køleskab, hvor man ikke kan lade lågen stå åben, og vi har kasseret de fødevarer, der havde en for høj temperatur, og så har vi foretaget mange andre forbedringer."

Café Viggos daglige leder fortæller også, at man accepterer den store bøde fra Fødevarestyrelsen.

"Vi får ikke noget ud at klage. Det er vores egen fejl, og vi må se at komme videre."

Publiceret 16 February 2019 11:45

SENESTE TV