Sådan kommer Parkhusene Syd i Risskov til at se ud.

Sådan kommer Parkhusene Syd i Risskov til at se ud.

Midt i parken ved Risskov: Nye rækkehuse popper snart op

Der er sat 41 spritnye rækkehuse til salg i Risskov. De forventes at være færdige i sommeren 2020

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byggeri Lige midt i parken ved det tidligere Psykiatrisk Hospital i Risskov er der nye rækkehuse på vej. Det er home, der står bag salget af de 41 rækkehuse, der bliver bygget i to fulde plan.

Husene bliver døbt Parkhusene Syd, og når man står nede ved vandet og kigger op mod det tidligere Psykiatriske Hospital, så kommer de til at ligge til højre i parken foran det tidligere hospital.

Husene kommer til at ligge her ved det tidligere psykiatriske hospital i Risskov.

Husene kommer til at ligge her ved det tidligere psykiatriske hospital i Risskov.

"Man kommer ikke til at kunne se vandet fra boligerne, når der er blade på træerne. Det er beliggenheden, der gør rækkehusene så specielle - så store rækkehuse med så unik en beliggenhed er noget helt særligt," konstaterer ejendomsmægler ved home i Egå, Torben Rask.

Husene bliver i størrelsen 120 til 160 kvadratmeter og kommer til at koste fra 4,8 millioner kroner til 7,5 millioner kroner.

Små klumper

De 41 rækkehuse kommer til at ligge i små klumper og alle med direkte adgang til egen have og terrasse, og især den første række med huse har en unik mulighed, da der bliver direkte adgang fra haven til selve parken.

"Man skal være en del af naturen, når man køber et af de her rækkehuse. Der er nogle træer i parken, som er bevaringsværdige, så husene er placeret rundt om dem. Selve husene er bygget i naturfarver, så de passer godt ind i miljøet i parken," siger Torben Rask.

Stor efterspørgsel

De nye rækkehuse i Risskov blev sat til salg lige inden jul, og allerede nu er de populære blandt køberne. Der er nemlig skrevet under på købsaftaler til mere end 25 procent af boligerne.

"Salget er gået over al forventning. Der har været en rigtig fin interesse for boligerne, men det er også specielt, at man bor inde midt i en park - den unikke mulighed opstår ikke bare lige igen," fortæller ejendomsmægleren.

Der bliver direkte adgang fra haverne i første række til parken.

Der bliver direkte adgang fra haverne i første række til parken. Illustration

Det er en meget blandet aldersgrupper, der har sat deres underskrift på papirerne indtil videre, men der er dog en lille overvægt af mennesker, hvor børnene enten er flyttet hjemmefra eller er på vej til det - dem der er i den sidste del af deres arbejdsliv, og som ønsker at komme i noget mindre tæt på naturen. Og så har Torben Rask oplevet, at der er en del lokale par, der har vist interesse for husene.

Parkhusene Syd

  Der er fire forskellige hustyper at vælge imellem

  Fælles for alle husene er, at der er stue, køkkenalrum og badeværelse i underetagen og værelser samt badeværelse på førstesalen

  Køberne kan selv være med til at bestemme køkken, bad, gulve og skabe - resten er ens i alle husene

  Der bliver opført en fælles legeplads

  Der bliver 2,60 meter til loftet i stuen og 2,40 meter til loftet på førstesal

  De 41 huse kommer til at ligge på en bakke, så der vil være seks meter i højdeforskel på det laveste og det højeste hus i bebyggelsen

  De er forventet færdige i sommeren 2020

Publiceret 15 February 2019 06:00

SENESTE TV