Tidligere skolelærer Torben Haugaard er med til at planlægge en kulturuge i Åbyhøj.

Tidligere skolelærer Torben Haugaard er med til at planlægge en kulturuge i Åbyhøk. Foto: Jeppe Rafn

"Det er et fantastisk sted at bo": Åbyhøj vil have kulturuge

Kirken, biblioteket og Elværket vil arrangere kulturuge for alle borgere i Åbyhøj

Af
Jeppe Rafn

Lokale ildsjæle er i gang med at planlægge en kulturuge i Åbyhøj, som skal finde sted i uge 40.

"Det skal være for alle, og lige nu er der ikke noget, der er for småt eller stort. Vi henvender os til alle, der mangler en scene og gerne vil have et publikum. Vi håber at få gang i alle byens scener," fortæller en af initiativtagerne, Torben Haugaard.

Han er formand for Åby Biblioteks Venner og med i bestyrelsen i kultur og medborgerhuset Elværket. Biblioteksvennerne, Elværket og menighedsrådet i Åby Sogn står for det overordnede og håber, at så mange som muligt vil byde ind med arrangementer til bydelens nye kulturuge.

Kor og brune værtshuse

"Det kan være foreninger og kor - vi har tre-fire kor i Åbyhøj - og for eksempel også de brune værtshuse, der kan have musik på programmet. Vi vil også gerne have noget udendørs i Åbyparken, hvor man for eksempel kan have tai-chi og bevægelse for børn," fortæller Torben Haugaard, som er tidligere skolelærer.

Han skal ud på Åby Skole og Gammelgårdskolen for at fortælle om kulturugen, i håb om at skolerne og børnene vil deltage.

"Det er fantastisk at bo i Åbyhøj. Kulturugen skal bringe os endnu tættere sammen," siger Torben Haugaard.

Indtil videre er der planlagt en kirkekoncert tirsdag i uge 40.

Du kan henvende dig til kulturaaby@gmail.com, hvis du gerne vil bidrage til kulturugen i Åbyhøj, der efter planen finder sted for første gang i begyndelsen af oktober 2019.

Publiceret 10 February 2019 06:00

SENESTE TV