Modelfoto

Brud på varmerør i Brabrand repareres i nat

Langt hovedparten af varmekunder forventes ikke at blive berørt af nedlukning for vand i op til fem timer, fordi det bliver gjort om natten

Aarhus Kommune vil natten til fredag 8. februar reparere et brud på en hovedledning i Brabrand, der forsyner tusindvis af Brabrand-borgere med varmt vand. Varmerøret forsyner bandt andet Brabrand Nord og Syd, Årslev og Skjoldhøjparken med varmt vand. Ny teknik betyder, at brud på varmerør kan repareres dobbelt så hurtigt som tidligere, og kommunen forventer at kunne nøjes med at lukke for vandet i fem timer, hvilket man vil gøre fra torsdag klokken 23 til omkring fredag klokken 04.

"Vi gør altid alt for at skabe mindst mulig gene for vores 350.000 varmekunder. Når vi nu er nødt til at lukke ned for varmen for at reparere et hul, bruger vi nye metoder. Det betyder, at vi i løbet af meget kort tid hen over natten kan reparere bruddet, så varmekunderne i området forhåbentlig ikke opdager, at der har været lidt mindre varme i rørene i nogle timer," siger AffaldVarmechef Bjarne Munk Jensen i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommunes Teknik og Miljø-afdeling.

Fjernvarmemedarbejderne opdagede i sidste uge bruddet på den såkaldte transmissionsledning, der bringer fjernvarme fra Studstrupværket og energiproduktionerne i Lisbjerg til varmekunderne i Brabrandområdet. Bruddet ligger i cykelstien på Edwin Rahrsvej i krydset ved Holmstrupgårdsvej.

I stedet for at lukke for vandet og skære det beskadigede rør ud, repareres røret nu ved at svejse en forstærkning udenpå. Så bliver det varme fjernvarmevand i røret, og varmekunderne vil ikke som ved de gamle metoder opleve, at deres radiatorer bliver kolde.

AffaldVarme Aarhus har sendt 14.500 sms’er til kunder i området for at varsle om nattens reparation, så de eksempelvis kan planlægge at gå i bad før kl. 23 eller efter kl. 04.

jr

Publiceret 07 February 2019 11:45