Affaldssortering.

Affaldssortering. Pressefoto fra Aarhus Kommune

"Jeg er imponeret over, hvor gode aarhusianerne er til at sortere affald"

Aarhusianerne sorterer mere metal og plast end forventet

Aarhus Kommune har gjort status efter det første hele kalenderår med den nye affaldssortering i Aarhus. Der er sorteret mere plast og metal end forventet. I 2018 blev der sorteret 800 tons plast, hvilket er 255 tons mere end forventet. Og der blev sorteret 5.240 tons metal mod forventet 5.000 tons, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Jeg er imponeret over, hvor gode aarhusianerne er til at sortere affaldet. Det er en flot indsats, der ydes, og det gør virkelig en forskel, når vi sorterer og genanvender vores affald frem for at trække på vores begrænsede, naturlige ressourcer," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Der er til gengæld sorteret meget mindre papir og pap end målsætningen på 17.500 tons i 2018. Tallet endte på 13.900 tons, men det skal ikke ses som et udtryk for, at vi ikke gider sortere papir, lyder meldingen fra kommunen:

"Vi kan se, at papir og pap sorteres flittigt, men at der omvendt simpelthen bruges mindre papir i samfundet. Det er dårligt for målsætningen, men det er jo godt for miljøet," siger Lene van der Raad, chef for Genbrug og Energi i Teknik og Miljø-afdelingen i Aarhus Kommune.

Kommunen sender i disse dage en opdateret folder med sorteringsvejledning ind ad byens brevsprækker. Hvis du siger nej tak til reklamer og gratis aviser, får du ikke folderen, men kan hente den på byens genbrugsstationer, biblioteker og Borgerservice.

jr

Affaldssortering

I 2018 er der blevet sorteret 18.500 ton glas, plast og metal samt papir og småt pap i den nye affaldsordning. Det svarer cirka til:

• Metal: 33.000 cykler

• Plastik: 360.000 skoletasker

• Glas: 11 millioner små sodavandsflasker

• Papir og pap: 41 millioner ruller toiletpapir. Hvis toiletpapiret rulles ud, vil det kunne nå 41 gange rundt om Jorden.

Medregner man det sorterede affald, der fortsat bliver afleveret på genbrugsstationerne, blev det til i alt 13.100 ton glas, plast og metal samt 13.900 ton papir og pap.

Publiceret 22 January 2019 08:33