Op til 200 løbehjul står snart på de aarhusianske gader

Aarhus Kommune arbejder på en dele-løbehjulsordning

Af
Magnus F. Bekholm

Som et forsøg er det nu blevet lovligt at køre på blandt andet Segboards, motoriserede skateboards og elektriske løbehjul på de danske cykelstier. Derfor arbejder Aarhus Kommune nu på et samarbejde, der vil gøre det muligt for flere aarhusianere at få glæde af forsøget.

“Aarhus Kommune går nu i dialog med en række udbydere om at lave en dele-løbehjulsordning, hvor løbehjulene, som man også kender det fra bycyklerne, placeres tæt på trafikale knudepunkter og let kan kombineres med eksempelvis bil eller offentlig transport,” oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Rammerne for den nye ordning er endnu ikke fastlagt, men tanken er, at aarhusianerne kan benytte sig af løbehjulene for hurtigere at komme fra stoppestedet til den endelige destination.

“Vi tænker, at vi vil gøre et forsøg, hvor vi får en privat operatør ind på banen - ligesom vi gjorde med bycyklerne - som skal stå for at udleje de her elektriske løbehjul. Så må vi se, hvad erfaringerne bliver. Jeg tror på, at det er et godt supplement til den måde, som vi bevæger os rundt på, fordi vi ønsker at blive mere og mere fleksible, og det giver den her transportform mulighed for,” fortæller rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

Op til 200 løbehjul i Aarhus

Operatøren af dele-ordningen er endnu ikke fundet, men hvis det står til rådmanden, kan du snart komme til at se et løbehjul på dit gadehjørne.

“Vi har ikke tal på det, men vi tænker, at det bliver et sted mellem 150 og 200, vi kommer til at starte med,” siger Simsek.

Det aarhusianske initiativ støttes af Transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der gerne ser at flere kommuner følger i Aarhus’ fodspor.

“I Aarhus er de i gang med at finde ud af, hvordan man kan tillade udlejningsvirksomheder at benytte sig af det offentlige areal. Aarhus går forrest og er rigtigt meget fremme i skoene. Det, synes jeg, er glædeligt,” Siger Ole Birk Olesen

Rådet for Sikker Trafik har tidligere været ude og kritisere forsøgsordningen for at være til skade for trafiksikkerheden.

Publiceret 17 January 2019 14:11