Mette Skautrup har netop taget fat på tre års byrådsarbejde som konservativt byrådsmedlem.

Mette Skautrup har netop taget fat på tre års byrådsarbejde som konservativt byrådsmedlem.

Comeback og fast plads til Mette Skautrup i byrådet

55-årige Mette Skautrup afløser Marc Perera som konservativt byrådsmedlem og har sit første 'rigtige' byrådsmøde i denne uge

Af
Kim Skovrup Andersen

byråd Når de 31 byrådsmedlemmer går til årets første byrådsmøde onsdag eftermiddag, er det ikke længere Marc Perera Christensen, der som enligt konservativt medlem sidder mellem Alternativets Liv Gro Jensen og Liberal Alliances Almaz Mengesha. I stedet er det den 55-årige Mette Skautrup fra Lystrup.

1. december 2018 tiltrådte Marc Perera Christensen en stilling som direktør for Erhverv Aarhus. Det betød, at den rutinerede byrådspolitiker fra 1. januar har forladt byrådet efter 13 år og overladt mandatet til virksomhedskonsulenten, som hjælper udenlandske borgere ind på det danske arbejdsmarked i Aarhus Kommune.

Da min mand lå på hospice i 2011, bestemte jeg mig for, at jeg skulle huske at gøre, det der var sjovt, fordi man ved aldrig, hvornår det slutter. Så begyndte jeg at blive mere politisk aktiv, fordi jeg synes, det er sjovt. Samtidig var jeg vred over den behandling, systemet gav min søn

Men helt nyt er ansigtet ikke for de 30 byrådskollegaer, for Mette Skautrup fik forsmag på det lokalpolitiske liv, da Marc Perera Christensen holdt forældreorlov i to måneder i 2018.

"I foråret var det som om, jeg var på en turisttur i en storby og fik lov at se lidt af det hele. Det var enormt spændende og lærerigt med budgetbesparelser og ghettoplan. Nu kommer jeg tilbage og ved mere, hvad det er, jeg skal. Man kan sige, jeg trådte vande i to måneder, og nu skal jeg rigtig ud at svømme," siger Mette Skautrup i Det Konservative Folkepartis gruppeværelse på Rådhuset med udsigt til Musikhuset.

Hun forventer at skulle bruge 25 timer om ugen på byrådsarbejdet og går derfor lidt ned i tid som virksomhedskonsulent.

Mette Skautrup sidder mellem Alternativets Liv Gro Jensen og Liberal Alliances Almaz Mengesha i byrådssalen.

Mette Skautrup sidder mellem Alternativets Liv Gro Jensen og Liberal Alliances Almaz Mengesha i byrådssalen.

Det er to afgørende livsbegivenheder, der har fået hende ind i politik. Mandens dødsfald og behandlingen af hendes autisme-ramte søn.

"Da min mand lå på hospice i 2011, bestemte jeg mig for, at jeg skulle huske at gøre, det der var sjovt, fordi man ved aldrig, hvornår det slutter. Så begyndte jeg at blive mere politisk aktiv, fordi jeg synes, det er sjovt. Samtidig var jeg vred over den behandling, systemet gav min søn," forklarer Mette Skautrup.

Nu venter der tre års arbejde for at blive i byrådet og gerne få flere partifæller ind. Der skal fiskes en del flere stemmer end de 424, hun fik til det seneste kommunalvalg i 2017. Til sammenligning høstede Marc Perera Christensen 3.341 stemmer.

Marc Perera Christensen har trådt i store politiske sko med 13 års erfaring. Hvordan vil du gribe den udfordring an?

"Ved at være mig. Marc og jeg er simpelthen så vidt forskellige på alle punkter. Jeg kan ikke gør noget for at være Marc, så jeg skal bare være mig og opbygge mine relationer og få min egen erfaring. De første par år, hvor Marc var herinde, trådte han jo også i nogle store politiske sko efter Poul B. Skou. Jeg står i den samme situation nu," siger hun og tilføjer:

"Det tager tid at bygge op. Og tre år er da bedre end to. Jeg går ind i det her med stor ydmyghed og gør det bedste, jeg kan. Jeg tripper for at komme i gang, og Marc har gjort rigtig meget for at forberede mig så godt som muligt."

Mette Skautrup

    Født 30. marts 1963 i Holstebro

    Bor i Lystrup efter 21 år i Vejlby-Risskov

    Er enke med to voksne børn

    Uddannet inden for HR og ledelse, der er praktiseret i både private og offentlige virksomheder

    Medlem af Magistraten og Økonomiudvalget

Publiceret 17 January 2019 06:00