GUESTapart er ved at blive bygget i Skejby.

GUESTapart er ved at blive bygget i Skejby. Foto: Pressefoto

Nyt hotel i Skejby:

Her bor gæsterne i lejligheder

Et helt nyt hotelkoncept slår dørene op i det nordlige Aarhus

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

hotel Et nyt og anderledes hotel åbner på Tueager 5 i Skejby i løbet af marts/april. Hotellet hedder GUESTapart, og det er ikke helt tilfældigt.

Navnet indikerer, at det er et sted for guests/gæster, og at man bor i APARTments/lejligheder. Derudover understreges navnet af, at der er flere dele og derudover, at der er anderledes på stedet, og at tingene bliver gjort på en anden måde, end man er vant til - lidt aparte med et glimt i øjet, forklarer den administrerende direktør ved GUESTapart, Jeaentte Damsholt.

Sengeafsnittet er lukket af, så man har mulighed for at have møde med kolleger eller lignende på det nye hotel.

Sengeafsnittet er lukket af, så man har mulighed for at have møde med kolleger eller lignende på det nye hotel.

"Vi bygger et hotel, men på baggrund af analyser laver vi lejligheder i stedet for gængse værelser. Derudover er der konferencecenter i stueetagen. Da vi startede projektet for fire år siden, undersøgte vi, hvad behovet var i området. Det viste sig, at der var en efterspørgsel efter et lejlighedshotel. Der er en masse forskere, projektansættelser og lignende i Aarhus, som bor på hotel, og de savner ofte et sted, der er lidt mere som et hjem, og det er de behov, vi har lyttet til," siger Jeanette Damsholt.

Hotellet er placeret i Skejby tæt på de store virksomheder i området og motorvejen, så hvis man vælger at bo på det kommende hotel, er der nem adgang til det.

Tre grupper

Jeanette Damsholt fortæller, at man forventer, at der kommer tre typer af hotelgæster. Den ene gruppe er forskerne på universitetet og sygehuset samt folk, der er i projektansættelser eller andet i det omkringliggende erhverv. Derudover satser de på patienter fra sygehuset i Skejby.

"Der er rigtig mange behandlinger, der kræver ambulant indlæggelse. Jeg har et meget konkret eksempel, da jeg lige har haft en rundvisning i dag (tirsdag, red.)," siger Jeanette Damsholt med smil i stemmen og fortsætter:

"Der er nogle kræftpatienter, der skal behandles med en partikelkanon, og nogle af dem skal have behandlinger hver dag i seks uger. De kommer fra hele Danmark, Nordtyskland og noget af Sverige. De skal have et ophold stillet til rådighed, og her har vi tænkt, at vi skal imødekomme dette behov, så de kan overnatte hos os."

Den sidste og tredje gruppe er de helt almindelige hotelgæster, som er på visit i Aarhus eller skal have en overnatning af en eller anden årsag.

Der er fokus på den hjemlige hygge i det nye lejlighedshotel i Skejby.

Der er fokus på den hjemlige hygge i det nye lejlighedshotel i Skejby.

"Der er rigtig mange forretningsfolk og lignende, der har brug for en enkelt eller to overnatninger, og vi ved fra vores undersøgelser, at de gerne vil have det lidt hjemligt. Derfor har vi indrettet alle lejlighederne med fuldt køkken. Der er både kogeplade, ovn, en lille opvasker, et opholdsrum, et køkkenalrum, sofa, og et sengeafsnit, som kan lukkes af," siger den administrerende direktør og fortsætter:

"Vi har gjort det sådan, fordi vi ved, at mange for eksempel forskere gerne vil arbejde sammen og netværke, men det er ikke så fedt at sidde i en seng og gøre det. Ved at lave sengeafdelingen og resten af lejligheden adskilt, så opretholder vi også samtidig folks intimsfære."

Anderledes nøgler

Indretningen af hotellet er ikke det eneste, der er anderledes. Selve nøglesystemet er også noget andet, end man er vant til mange andre steder.

Man får nemlig hverken nøgle eller et plastikkort udleveret til hotellets lejligheder. Man får derimod sendt en kode på en SMS, inden man ankommer til hotellet, ligesom der også er mulighed for at downloade en app.

Koden i SMS'en er så ens nøgle, så selv om der er personale til at servicere og hjælpe gæsterne, så kan man, hvis man ønsker det, blot låse sig ind med sin kode og betale med den, når man forlader hotellet. På den måde bliver der skabt en mere hjemlig atmosfære, end man kender det fra de traditionelle hoteller.

"Vi har tænkt over rigtig mange ting for at gøre det så nemt og bekvemt for vores gæster. De har også mulighed for at betale i caféen fitnesslokalerne og selve opholdet med deres kode. Første gang gæsten bruger sin kode, så er vedkommende tjekket ind på hotellet. Ved at vi bruger kode-systemet, kan man få fornemmelsen af, at man har sit eget, og det ved vi, at der er mange, der ønsker," siger Jeanette Damsholt.

Indtil videre er GUESTapart i Skejby det eneste af sin slags i Danmark, men den administrerende direktør håber, at der kommer flere af dem rundt omkring i landet.

GUESTapart

Det er ULF & DAMSHOLT, der står for konceptet og udviklingen af hotellet

Der er 86 lejligheder på 34-56 kvadratmeter stykket

Konference i stueetagen med syv lokaler - op til 150 personer - og café lounge, som alle må bruge

600 kvadratmeter fitnessområde, som folk udefra også er velkomne til at tegne medlemskab til

Se mere på guestapart.dk

Publiceret 16 January 2019 07:15