'Grød' serverede 625 portioner fem-kroners grød fredag morgen.

'Grød' serverede 625 portioner fem-kroners grød fredag morgen. Pressefoto: Malthe Milthers

Populært spisested åbnet:

Folk stod i lang kø ned ad gaden for at få 'Grød'

'Grød' er rykket til Latinerkvarteret, og det samme gjorde gæsterne

Af
Magnus F. Bekholm

Svampebygotto, rødbederisotto og indisk linsegrød. Det er nogle af ting, man nu kan spise sig mæt i på Graven 24, hvor "Grød" netop har åbnet dørene. Butikken flyttede fra sine lokaler hos Aarhus Central Food Market i midten af 2018, for at finde det rette sted at slå sig ned.

"Vi har drømt om at få vores eget sted, hvor man kan åbne døren til kun en Grød butik, hvor man kan sætte sin egen musik på og gøre det lidt mere til vores eget. Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at der nok ikke ikke var så mange mennesker i Aarhus Central Food Market på de seneste par måneder, inden vi lukkede," fortæller Lasse Skjønning Andersen, ejer af 'Grød' forretningerne.

Åbner i populære lokaler

Den nye Grød butik åbner i de gamle lokaler for det populære bageri 'Nummer 24', og ifølge ejeren kunne de ikke have drømt om et bedre sted.

"Nu er jeg jo københavner, så jeg er ikke så velbevandret i Aarhus. Men hvad jeg har hørt, og hvad jeg har fået indtryk, så har Latinerkvarteret nogle fede gader, og Graven skulle være et af de hyggeligste steder. Så nu starter vi på den måske fedeste adresse, vi kunne forestille os."

Ejer Lasse Skjønning Andersen var mere end tilfreds med butiksåbningen.

Ejer Lasse Skjønning Andersen var mere end tilfreds med butiksåbningen. Magnus F. Bekholm

Åbningen af butikken skulle selvfølgelig også fejres. Derfor var det helt store gjort klart til fredag, hvor der var mulighed for at få "Grød"s klassiske havregrød med karamelsauce, ristede mandler og æble til en flad femmer. Der mødte så mange aarhusianere op, at butikken besluttede sig for at tilbyde rabatprisen en ekstra halv time.

“Vi ville gerne åbne med et brag. Her fredag morgen fra klokken 7 til 9:30 strakte vi det til. Det var fuldstændig sindssygt. Vi havde seks mand på arbejde, og der var kø langt ned ad gaden. Det er sindssyg fedt at komme ordentligt i gang og vise flaget. 625 portioner grød blev der langet over disken. Det er jo meget godt,” griner Lasse Skjønning Andersen.

Publiceret 11 January 2019 13:13

SENESTE TV