Foto: Lars Kruse / AU Foto

Foto: Lars Kruse / AU Foto

Aarhus Universitet satser stort på nye uddannelser i 2019

Til sommer udbyder Aarhus Universitet tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser og åbner dermed for 240 ekstra studiepladser, oplyser universitetet i en pressemeddelelse

Som en del af en større strategisk satsning på det teknisk videnskabelige område vil Aarhus Universitet i 2019 åbne tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Allerede i sommeren 2018 startede studerende på to nye civilingeniøruddannelser i henholdsvis Bioteknologi og Kemiteknologi, og nu har de næste tre civilingeniøruddannelser i rækken fået grønt lys fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

”Vi går meget ambitiøst ind i det her. I de seneste år, har vi brugt mange resurser på at anskaffe nye eksperimentelle faciliteter og tiltrække forskere fra verdens bedste universiteter inden for det tekniske område. Nu er vi klar med yderligere tre nye civilingeniøruddannelsestilbud med samme struktur som de bedste af slagsen i verden,” siger Thomas S. Toftegaard, Institutleder, Institut for Ingeniørvidenskab Aarhus Universitet, i pressemeddelelsen.

De tre nye uddannelser Civilingeniør i Byggeri, Civilingeniør i Computerteknologi og Civilingeniør i Elektroteknologi åbner for ansøgere 1. februar.

Stort behov for flere ingeniører

Aarhus Universitet har siden 2012 øget optaget til ingeniøruddannelserne hvert eneste semester og har i dag cirka 3500 indskrevne studerende. Men det er er desværre langt fra nok til at imødekomme samfundets efterspørgsel, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Erhvervslivet har et akut behov for flere ingeniører. Det er helt afgørende for virksomhedernes innovations- og konkurrenceevne, at vi som universitet kan være med til at sikre dem et tilstrækkeligt stort og velkvalificeret rekrutteringsgrundlag af civilingeniører fra øverste hylde,” siger Thomas S. Toftegaard i pressemeddelelsen.

Udviklingsdirektør i Regional Udvikling, Region Midtjylland Kim Kofod Hansen hilser universitetets investering i de nye femårige civilingeniøruddannelser velkommen.

”Det er godt nyt for Aarhus og for resten af regionen. Det vil formentlig betyde, at vores virksomheder vil få lettere ved at tiltrække ingeniører og dermed bidrage til vækst og udvikling,” siger han i pressemeddelelsen.

Den seneste prognose for ingeniørmangel i Danmark (Danmarks Statistik 2018) viser, at Danmark vil komme til at mangle 6.500 ingeniører i år 2025.

Aarhus Universitet er placeret i toppen af World University Ranking 2019 som nummer 123 foran alle andre tekniske universiteter i Danmark.

Se oversigten over ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet

Publiceret 11 January 2019 07:20

SENESTE TV