Organist Cecilie Harbo Pedersen bag Trige Sognegårds nye flygel, der er indkøbt med støtte fra Købmand Herman Sallings Fond.

Organist Cecilie Harbo Pedersen bag Trige Sognegårds nye flygel, der er indkøbt med støtte fra Købmand Herman Sallings Fond.

Salling Fondene skaber vellyd i Trige Sognegård

Med en donation på 125.000 kroner har Købmand Herman Sallings Fond gjort det økonomisk muligt at købe et helt nyt flygel til Trige Sognegård, hvor det tidligere flygel var fra 1935

Donation "Der er tale om en meget stor forbedring," siger Cecilie Harbo Pedersen, organist og akkompagnatør ved talrige arrangementer i Trige Sognegård.

Anledningen til begejstringen er nyheden om, at Købmand Herman Sallings Fond har imødekommet Trige Menighedsråds ansøgning om et tilskud til indkøb af et nyt flygel.

Det nye flygel er netop blevet leveret og efterfølger såvel et flygel som et klaver, begge af ældre dato. Således måtte sognegårdens tidligere flygel af årgang 1935 karakteriseres som nedslidt og udtjent.

"Der var tale om slitage, som ifølge fagfolk ikke kunne repareres. Derfor har menighedsrådet forsøgt at tilvejebringe midler til indkøb af et tidssvarende instrument," forklarer Anne Birthe Bruun Madsen, medlem af Trige Menighedsråd.

"Vi havde så småt indstillet os på, at vores midler rakte til den næstbedste løsning i form af et godt brugt flygel, men i kraft af Købmand Herman Sallings Fonds velvillige donation på 125.000 kroner, har vi nu glædeligvis kunnet investere i et helt nyt Schimmel C169-flygel. Det er vi fonden meget taknemmelige for," siger hun.

Indvies med en koncert

Efter at have afprøvet en række flygeler er organist Cecilie Harbo Pedersen sikker på at have fundet det helt rette instrument til faciliteterne i Trige Sognegård, og hun ser med endnu større glæde end hidtil frem til at spille i sognegården i forbindelse med arrangementer samt til korundervisning for såvel børn som voksne.

Med indkøbet af det nye flygel glæder menighedsrådet sig samtidig til, at det igen vil være muligt at afholde koncerter i sognegården med udefra kommende solister og pianister.

Det nye instrument vil blive officielt indviet ved en koncert torsdag 14. marts klokken 19.30 i Trige Sognegård med pianist Lene Buch Rasmussen.

ksa

Publiceret 10 January 2019 10:00

SENESTE TV