Jens-Aske Knudsen (til venstre) og Simon Carstens bag baren i deres nye restaurant Kolo. I midten står restaurantens kok Jonathan Toft.

Jens-Aske Knudsen (til venstre) og Simon Carstens bag baren i deres nye restaurant Kolo. I midten står restaurantens kok Jonathan Toft. Foto: Jeppe Rafn

Kolo: Ny natrestaurant i Aarhus C med raffineret rullekebab

Kammerater på 23 og 25 år vil introducere fine dining i byens natteliv med ny restaurant i Guldsmedgade, der holder sent åbent

Af
Jeppe Rafn

"Det er svært at komme ud i Aarhus og få noget godt at spise efter klokken 21."

23-årige Simon Carstens og 25-årige Jens-Aske Knudsen har netop åbnet restauranten Kolo i Guldsmedgade i Aarhus C, som holder længere åbent end langt de fleste af byens andre restauranter. Her er det muligt at komme ind sent på aftenen og få et måltid mad.

"Vi prøver at favne fine dining og gøre det lidt mere natteagtigt. Det må godt være lidt greasy og fritureagtigt, men på en raffineret måde. For eksempel kan man få kroketter med kalvekæber og æblepuré. Man kan kalde det 'fedtet fine dining'. Vi forsøger ikke at lave en Michelin-restaurant, men et sted med tasty mad, folk kan nyde om aftenen," fortæller Jens-Aske Knudsen.

Kolobab

"Det skal være helt afslappet og i øjenhøjde med gæsterne, men det er også vigtigt for os at få forklaret maden ordentligt til gæsterne, for der er brugt tid på tallerkenen og lagt enorm megen kærlighed i maden. Og så er det bare hyggeligt at samtale med gæsterne," supplerer Simon Carstens.

Kolo tilbyder en femretters sæsonmenu til 325 kroner, men man er også velkommen til at komme ind for blot at hygge sig med et glas vin eller øl, eventuelt kombineret med en eller flere små retter. Kombinationen af fine dining og natteliv har blandt andet udmøntet sig i såkaldte Kolobabs, som er Kolos fine dining bud på nattens rullekebab. Kolobabs fås i forskellige udgaver med for eksempel friturestegt broccoli eller sprød kylling, som serveres i et hjemmebagt fladbrød.

"Drømmescenariet er, at alle borde er fyldt med spisende gæster, og baren er fyldt med drikkende gæster," siger Jens-Aske Knudsen og kaster blikket over på baren i restaurantlokalet ud til gaden.

Restaurant Kolo ligger i Guldsmedgade i Aarhus C.

Restaurant Kolo ligger i Guldsmedgade i Aarhus C. Foto: Jeppe Rafn

Vin på hane

Baren springer i øjnene ved at have 10 haner med forskellige vine, øl og bobler. Drikkevarer på fadølshaner er både billigere og mindre miljøbelastende, fordi der ikke skal produceres, transporteres og destrueres flasker, fortæller de nye restaurantindehavere. De går meget op i, at maden er så økologisk som mulig, og at køre restauranten så miljømæssigt nænsomt som muligt.

"Det betyder meget for os at køre det på en ordentlig måde - vi sorterer for eksempel alt vores affald," siger Simon og Jens-Aske.

Drudenfuss fortid

De to kammerater har en fælles fortid på Café Drudenfuss, der ligger tæt på deres egen restaurant i Latinerkvarteret. Jens-Aske har arbejdet i køkkenet, og Simon har været barchef på Drudenfuss, mens den populære café var ejet af Mads Poulsen og Christian Castenskiold, der siden har åbnet vinbodegaerne Pica Pica og MasVino sammen med Malthe Bøgh og desuden driver Spiselauget Godsbanen.

Mads Poulsen og Christian Castenskiold er medejere af Kolo og hjælper primært med det administrative. Simon og Jens-Aske står for restauranten i det daglige sammen med kokken Jonathan Toft, som har været køkkenchef på Drudenfuss og også været med til at starte Pica Pica og MasVino op.

Musikalsk restaurant

Jens-Aske Knudsen er for nylig kommet hjem til Aarhus efter tre et halvt år i København, hvor han studerede geografi på universitet og fandt ud af, at det i hvert fald ikke var det, han skulle. Simon Carstens har været i den aarhusianske restaurantverden i fem år og har i endnu flere år været meget aktiv i byens kulturliv med at arrangere festivaler og koncerter. Det tager han med sig på Kolo, hvor det er meningen, at musik skal spille en større rolle end normalt på restauranter.

Køkkenet er åbent og ligger bagerst i restaurant Kolo.

Køkkenet er åbent og ligger bagerst i restaurant Kolo. Foto: Jeppe Rafn

Det er målet at have kulturevents, især musik, mindst en gang om ugen. Musikken bliver nok også lidt højere, end man er vant til. Særligt i restaurantens baglokale, der er lidt mere råt med mustensgulv og neonlys og velgnet til mere 'højlydte' gæster.

"Vi skal kunne rumme både vores hiphoppede venner og vores mødre, der kommer ind med deres veninder og Louis Vuitton-tasker," siger Simon.

Fakta om Kolo

Restauranten åbnede 4. januar i Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Åbner kl. 16 og lukker 'sent'. Køkkenet åbner kl. 17. Lukket søndag og mandag.

Navnet Kolo er en forkortelse af kolonihave, der for Simon og Jens-Aske er et sted, hvor man hygger sig og hjælper hinanden, væk fra byens stress og jag. Simon har en kolonihave i Åbyhøj, hvor de sad en aften over en flaske vin og kom på navnet til deres nye restaurant.

Publiceret 09 January 2019 13:21

SENESTE TV