Afdelingsdirektør for Vestjysk Bank i Aarhus Kent Andreasen flankeret af Ditte Vind (th.) og Majbritt Toft Hansen, som begge spiller i Aarhus United. Pressefoto

Afdelingsdirektør for Vestjysk Bank i Aarhus Kent Andreasen flankeret af Ditte Vind (th.) og Majbritt Toft Hansen, som begge spiller i Aarhus United. Pressefoto

Ambitiøse Aarhus United scorer ny hovedsponsor: "Det sender et godt signal"

Vestjysk Bank er ny hovedsponsor i den aarhusianske håndboldklub Aarhus United, som kæmper for at få styr på økonomien

Af
Martin Jørgensen

håndbold "Det er vitalt for en klub som vores at have en hovedsponsor. Vestjysk Bank skal være med til at udgøre et fast grundlag, vi som håndboldklub skal stå på."

Sådan siger bestyrelsesformand hos Aarhus United, Mads Winter, om det nye sponsorat, som er det største i klubbens historie. Og som endda varer hele to og et halvt år.

"Vi har accepteret, at andre sponsorer først har skulle smage på, hvad Aarhus United er. Vi rummer et stort potentiale, så at få en hovedsponsor med den længde på kontrakten sender et godt signal," fortæller Mads Winter.

Den sorte liste

Aarhus United er i øjeblikket på den sorte liste hos Dansk Håndbold Forbund, hvilket betyder, at klubben ikke må skrive nye kontrakter. Det må de ikke, fordi klubbens økonomi ikke lever op til de krav, der er sat til holdene i den bedste danske række.

Det er dog ikke sponsorerne, der udelukkende skal sørge for at få klubben af den sorte liste, fortæller bestyrelsesformanden.

"Vi har brug for at få yderligere egenkapital indskudt eller få optaget ansvarlige lån. Sponsorkroner er bare med til at skabe et godt fundament, og vi er godt i gang med at få investorkroner ind, så vi kan få genetableret vores egenkapital."

Derfor har klubben sat 24. januar som en form for intern deadline, hvor man gerne skulle komme i mål.

"Vi har et ambitionsniveau om at blive en kontraktklub, og vi bruger alt vores energi og tid til at få os af den sorte liste," lyder det fra Mads Winter, som sammen med resten af klubben arbejder på at skaffe de 664.000 kroner, som det kræver for, at klubben fået styr på økonomien.

Et godt projekt

På trods af den økonomiske kamp, så er bestyrelsesformanden fortrøstningsfuld, og denne sæsons flotte resultater på banen har vist ham, at Aarhus United har en fremtid i dansk kvindehåndbold.

"Jeg kan mærke og høre, at der er et behov for os, og det er et godt projekt for byen."

Sportsligt kalder han holdet ligaens solstrålehistorie, hvor de med 17 point har fået en flot midterplacering i en række med flotte præstationer med flere professionelle klubber. Det har også affødt større interesse for klubben.

"Der er mange talentfulde spillere med det rigtige mindset, der gerne vil være en del af vores projekt, som står og banker på døren. Så jeg er af den klare overbevisning, at vi er klar til at gå et niveau eller to op med samme spillerbudget som de andre hold, hvis vi får muligheden."

For kun halvandet år siden startede klubben op. To måneder senere havde man første ligakamp, og Mads Winter fortæller da også om en periode, hvor det hele er gået meget stærkt.

"Vi har skulle bygge flyveren, mens vi fløj den. Der har været lidt klumper i brændstofmotoren, men vi har fået det til at fungere," fortæller bestyrelsesformanden, som går ydmygt til opgaven og afviser, at Aarhus United skal have alt for store armbevægelser på sigt.

"Vi kommer ikke til at købe verdensstjerne ind. Det er slet ikke det, vi vil. Vi er et talentprojekt, som handler om byen og de unge, og så må vi se, hvor det bærer os hen over år. Men først skal vi sørge for at lande denne flyver på bedst mulig måde efter hver sæson."

Aarhus United indtager ligaens sjetteplads, inden der resterer 11 kampe af HTH Ligaens grundspil.

Publiceret 09 January 2019 14:00

SENESTE TV