Her ses dele af holdet efter sejren til DM på ‘hjemmebane’ i Aarhus i 2017. Arkivfoto

Her ses dele af holdet efter sejren til DM på ‘hjemmebane’ i Aarhus i 2017. Arkivfoto

50.000 kroner til FC Grønnegade: "Det er et stort skulderklap"

I forbindelse med indendørsstævnet KMD CUP, som spilles fredag aften i Ceres Arena, overrækker AGF og TV3 Sport 50.000 kroner til det stoffrie aktivitetstilbud FC Grønnegade

Af
Martin Jørgensen

fodbold Kort før jul fik FC Grønnegades daglige leder Toivo Asak en opringning. 'Kunne I bruge 50.000 kroner hos FC Grønnegade', lød det i den anden ende af røret.

"Vi kunne jo ikke andet, end at sige et kæmpestort ja tak til tilbuddet," fortæller en glad Toivo Asak, da Lokalavisen Aarhus fanger ham kort efter offentliggørelsen.

I forbindelse med KMD CUP er der fokus på velgørenhed. Derfor vil værtsklubben, som i år er AGF, donere et beløb til et godt formål i lokalsamfundet. Valget faldt på FC Grønnegade, og det vækker stor begejstring hos Toivo Asak.

"Det er et stort skulderklap til alle omkring holdet at få så stort et beløb samt den store ros fra så store organisationer som AGF og TV3 Sport," fortæller Toivo Asak og tilføjer:

"Vi er et stoffrit fodboldhold og mange af dem, der er en del af holdet, har levet i fællesskaber uden anerkendelse, så det betyder rigtig meget for os at få det."

En drøm om udlandet

I første omgang skal pengene gå til tilskud til nye sko og spillersæt til nogle af foreningens 40 medlemmer, som ikke har det tilstrækkelige udstyr.

"Det betyder meget for folk at være en del af fællesskabet. Vi er alle ens, når vi er afsted sammen som hold, og de nye på holdet har ikke det samme tøj, som dem der startede for halvandet år siden. Derfor kunne det være fedt at bruge pengene på det," fortæller Toivo Asak.

På sigt er den helt store drøm for FC Grønnegade dog at komme til udlandet.

"Det kunne være en tur til England, hvor vi kunne spille mod et hold som vores eget og være sammen med dem derovre," siger Toivo Asak, som gerne vil gengælde oplevelsen.

"Det kunne være en stor oplevelse for folk, og selvom det bare er en drøm for os, så kunne man invitere dem med til Aarhus, så vi kunne vise vores by og AGF."

Afbud er positivt

FC Grønnegade spiller gadefodbold og er en del af AsfaltLigaen, som er en fodboldliga for hjemløse og andre socialt udsatte. Holdet træner hver tirsdag klokken 14.00. Men modsat andre fodboldhold, så er spillerafbud til træning ofte et godt tegn.

"Vi er lige atypiske, og det er faktisk en fordel, hvis man ikke kan komme til træning, for så kan det betyde, at man har gang i noget med sit liv, uanset om det så er arbejde, uddannelse eller familie."

Donationen fra AGF og TV3 Sport samt det høje medlemstal vidner om et projekt, der fungerer, fortæller den daglige leder.

"Det gør en forskel for de mennesker, som er en del af holdet, men i særdeleshed også for mange andre mennesker i Aarhus. De fleste kender en, som har misbrug tæt ind på livet, så jeg tror, at folk synes, at det er rart, at vi har skabt et fællesskab med trygge rammer, hvor alkohol og andre rusmidler ikke er tilladt."

Man skal være stoffri for at være med på FC Grønnegades fodboldhold, og det er ligegyldigt, hvorvidt man har været det i 22 år eller én dag.

Publiceret 08 January 2019 11:00

SENESTE TV