Modelfoto.

"Det er meget, meget alvorligt": Hver fjerde medarbejder i Aarhus Kommune har oplevet trusler

Ny trivselsmåling blandt medarbejdere i Aarhus Kommune viser, at flere har oplevet både vold og trusler

En ny trivselsmåling, der er foretaget blandt medarbejdere i Aarhus Kommune, viser at hver fjerde af de, der har besvaret spørgeskemaet, har oplevet trusler inden for det seneste år, og 13 procent har været udsat for vold. Det skriver DR Nyheder.

19.469 ud af de 22.726 medarbejdere har svaret på trivselsundersøgelsen, og resultaterne er noget, der bekymrer medarbejdernes repræsentant.

"Det er meget, meget alvorligt. Der er ikke nogen, der skal gå på arbejde og være bange for at opleve vold eller trusler," siger Trine Quist, der er formand for socialrådgiverne i Region Nord- og Midtjylland og næstformand for fælles MED-udvalget i Aarhus Kommune, hvor hun er repræsentant for medarbejderne, til mediet.

Og stadsdirektør i Aarhus Kommune, Niels Højberg, er ikke særlig glad for det resultat, som trivselsundersøgelsen har vist.

"Jeg synes, det er rigtig mange, når man kigger på tallene," siger han til DR Nyheder og fortsætter:

"Vi kan jo se, at det er dér, hvor vores medarbejdere møder borgerne i mange forskellige relationer, både i omsorgssektoren, i det specialiserede socialområde og på børn- og ungeområdet."

Undersøgelsen skal nu diskuteres af ledere og ansatte i Aarhus Kommunes afdelinger, skriver DR Nyheder.

jwh

Publiceret 14 December 2018 19:19

SENESTE TV