I det nye år etableres et saunahus og et vildmarksbad i forlængelse af badebroen. Foto: Fristedet Skæring

I det nye år etableres et saunahus og et vildmarksbad i forlængelse af badebroen. Foto: Fristedet Skæring

Saunahus og vildmarksbad:

Nyt vinterbadested på vej til Skæring

Fristedet Skæring åbner i starten af det nye år et saunahus og et vildmarksbad ved Skæring Strand

Med 130.000 kroners hjælp fra Nordea-fonden har Fristedet Skæring nu fået mulighed for at etablere et helt nyt vinterbadested ved Skæring Strand.

Stedet kommer til at indeholde et nyt vildmarksbad og et saunahus i forbindelse med en badebro, og det skal give sårbare grupper, foreninger og de lokale mulighed for at vinterbade i de kolde måneder, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Vi er meget glade for, at Nordea har foræret os penge til projektet. Nu kan vi bruge badebroen i højere grad hele året, og flere får mulighed for at få oplevelsen af at vinterbade," siger Jan Radzewicz, formand for bestyrelsen for Fristedet Skæring.

Han håber at vinterbadestedet står klar i starten af det nye år.

"Der er mange forskellige grupper og sårbare borgere, som vil kunne få stor glæde af en sauna som en hyggeaktivitet. Det kræver ikke andet end, at de skal holde kulde og varme ud og ellers bare være sammen med andre," siger Jan Radzewicz.

Udover de faste brugere af Fristedet er det hensigten, at lokalsamfundet i og omkring Skæring og foreninger i Aarhus også skal have glæde af både sauna og vildmarksbad.

Fristedet Skæring er bare et ud af fire frivillighuse i Aarhus, som er drevet primært ved hjælp af frivillige kræfter. De nye faciliteter ved fristedet er et forsøg på at understøtte flere fællesskaber, og rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, roser indsatsen.

"Det er fantastisk. Takket være støtten og de frivillige kræfter, bliver der nu skabt nye muligheder for fællesskaber i Skæring," siger Jette Skive.

dp

Fristedet Skæring

    Fristedet Skæring blev renoveret i 2006 med handicapvenlige forhold – ude som inde. Der er åbent for alle hele året og har plads til 27 overnattende gæster.

    I dagtimerne er der mulighed for at få en kop kaffe og alle lige fra strikkeklubber til folk, der bare har været en tur på stranden, er velkomne.

    Fristedet udlånes til foreninger, klubber, råd og pårørende med tilknytning til Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommunes lokalcentre kan bruge Fristedet til dagsudflugter eller ferieophold med brugerne.

Publiceret 13 December 2018 12:01

SENESTE TV