Bente Hedevang og Anders Bjerregaard overlader snart deres virksomhed og hjem gennem 32 år til Line og Klaus O. Kristensen og deres 3-årige datter Gry.

Bente Hedevang og Anders Bjerregaard overlader snart deres virksomhed og hjem gennem 32 år til Line og Klaus O. Kristensen og deres 3-årige datter Gry.

Ægtepar sælger deres livsværk efter 32 år:

Julestuen Topkær skifter ejere

Julestuen Topkær får yngre kræfter fra årsskiftet, men først skal der lige fejres et 25 års jubilæum for juletræssalg

Af
Kim Skovrup Andersen

Når nytåret er skudt ind, kommer der nye ejere af Julestuen Topkær i det nordlige Aarhus. Dermed slutter en æra på hele 32 år for Bente Hedevang og Anders Bjerregaard. Ægteparret sælger deres livsværk til Line og Klaus O. Kristensen, der begge er 33 år gamle og fra Skejby.

"Det er med stor glæde, at vi overdrager vores sted til yngre kræfter, der vil køre vores koncept videre på deres måde. Det bliver meget spændende at følge deres nye tiltag og Julestuen Topkær fremover," fortæller Bente Hedevang.

Hun og Anders Bjerregaard begyndte i det små med salg af juletræer på gårdspladsen, og det har udviklet sig til en noget større familievirksomhed, som hvert år forsøger at gøre juletræsfældning til en oplevelse.

Som så meget andet her i livet var det ret tilfældigt, at de kommende ejere fik øjnene op for julestuen med udsigt til Ikea og supersygehus.

Det begyndte med et simpelt juletræskøb for to år siden.

"Jeg kom forbi for at købe et juletræ, og så faldt jeg i snak med Anders og spurgte ind til nabogrunden, som jeg godt kunne tænke mig. Den var ikke til salg, men Anders spurgte mig så, om jeg ikke ville købe deres julestue i stedet for," fortæller Klaus O. Kristensen, der selv er opvokset på landet.

"Jeg keder mig i byen. Jeg vil gerne ud, hvor jeg kan få noget luft under vingerne og selv bestemme, hvad jeg gør, og hvornår jeg gør det,” fortæller den uddannede revisor, som har haft en gammel drøm om at blive skovfoged.

Anders Bjerregaard er også oprindeligt uddannet revisor, og det mener han er en klar fordel.

"Men vigtigst af alt, så har du nøjagtig det samme krejlergen, som jeg har," siger han og kigger smilende på Klaus O. Kristensen.

I julen 2016 blev der tænkt en del over den mulige investering, og i 2017 faldt aftalen på plads, så 15. januar til næste år forlader Bente Hedevang og Anders Bjerregaard gården og julestuen.

Et fantastisk liv

Dermed bliver det den sidste jul på Topkærvej 13 for 58-årige Bente Hedevang og 59-årige Anders Bjerregaard.

For Bente Hedevang bliver det både med et grædende og et smilende øje, at familiens livsværk forlades.

"Det, der gav mig den største klump i halsen, var, da vi skulle fortælle vores fire børn om beslutningen. De bor alle i København, og de havde slet ikke regnet med, at det skulle være nu. Samtidig har de også fået taget et stort åg af deres skuldre, fordi nu kommer de ikke til føle sig forpligtiget til at komme hjem og hjælpe i fremtiden. De er jo vant til, at vi først kan holde jul, når vi var helt færdige med at arbejde. Det ligger dybt i dem helt fra deres barndom," siger hun og fortsætter:

"Samtidig får jeg helt gåsehud over tanken om, at der nu er nogle andre, der får det eventyr og det fantastiske liv, vi har haft og delt med vores børn."

Anders Bjerregaard nikker:

"Det betyder da noget, at man bor på sin arbejdsplads. Det kan godt være, at der til tider er travlt, men du ser dine børn meget mere, end hvis du havde et arbejde ude af huset. Det giver et særligt familiesammenhold," fastslår han.

Netop familien og mere samvær er det essentielt for de nye ejere:

"Det her er en fed mulighed. Vi har tænkt meget på familielivet og får meget mere tid sammen. Det er et familieprojekt, som vi glæder os til at komme i gang med," siger Line O. Kristensen, der har tre piger i alderen 3 til 10 år sammen med Klaus O. Kristensen.

Det har været tale om en glidende overgang med ejerskiftet, hvor det unge par allerede i år har været med i vagtplanen, og så har de ansat Anders Bjerregaard seks timer ugentligt i hele 2019 som vejleder.

”Jeg skal lære Klaus alt, hvad der er værd at vide om juletræer," forklarer Anders Bjerregaard og nævner, at der i år bliver solgt 4.500 juletræer. Første år var det tal 88.

Fortsætter med juletræer

Bente Hedevang og Anders Bjerregaard slipper dog ikke juletræerne helt. De har en del på forpagtet jord rundt omkring, og de skal sælges i de kommende år, inden pensionisttilværelsen kalder.

"Vi kommer til at savne kundekontakten. Der er så positivt at være her, hvor kunderne altid har været glade, så det har været en fornøjelse," siger Bente Hedevang og nævner, at der er afskeds- og jubilæumsreception på Julestuen Topkær 22. december fra klokken 15 til 17, hvor alle er velkomne.

Man skal melde sig til via mail på: info@topkaer.dk

I år er det nemlig 25 år siden, at ægteparret begyndte med at sælge juletræer, for da Bente Hedevang og Anders Bjerregaard købte stedet tilbage i 1986, skulle træerne først vokse sig store nok til salg.

Publiceret 12 December 2018 10:00

SENESTE TV