Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Forslag:

Enhedslisten i Aarhus vil give flygtninge ferie

Enhedslisten vil ophæve aktiveringspligten for flygtninge i to uger i sommerferien

Flygtningen har også ret til ferie.

Sådan lyder det fra Enhedslisten i Aarhus, der nu vil stille forslag om, at flygtninge i Aarhus skal have ret til at holde ferie.

Det har de ikke i dag, efter regeringen for tre år siden skærpede kravene og indførte integrationsydelsen. Her fratog man flygtninge, der ikke er i job retten til ferie. I stedet skal de i aktivering, til møde i jobcentret eller i sprogskole.

Det, mener Enhedslisten, ikke er rimeligt. Retten til at holde ferie, især med sine børn, er lige så vigtig for flygtningen som for danskere, lyder det fra partiet.

”I Enhedslisten synes vi, det er urimeligt at nægte børn at have sommerferie sammen med deres forældre. Og det gælder også for flygtningefamilier. Det skal vi have rettet op på,” siger Keld Hvalsø, som nu stiller forslag i Aarhus Byråd om retten til to ugers ferie hver sommer for flygtninge i Aarhus.

Af en pressemeddelelse fra partiet fremgår det, at man vil ophæve den såkaldte aktiveringspligt i to uger hver sommer, så flygtninge ikke har nogen forpligtelser og dermed kan tage på ferie.

”Sommerferie med børnene vil styrke forældreskabet i flygtningefamilierne, og det vil være godt for børnene at holde ferie med deres forældre og opleve dem på en anden måde end i hverdagen. Og så er det i øvrigt en god dansk tradition og værdi, at familierne holder ferie sammen,” siger Keld Hvalsø.

dp

Publiceret 10 December 2018 14:00

SENESTE TV