Resultaterne af forskningsprojektet rethinkIMPACTS 2017s evaluering af Aarhus 2017 blev i dag offentliggjort ved en konference på Aarhus Universitet. Blandt talerne var blandt andre kulturminister Mette Bock (LA).

Resultaterne af forskningsprojektet rethinkIMPACTS 2017s evaluering af Aarhus 2017 blev i dag offentliggjort ved en konference på Aarhus Universitet. Blandt talerne var blandt andre kulturminister Mette Bock (LA). Foto: Lars Kruse

Evaluering: Aarhus 2017 var en succes

En ny rapport fra Aarhus Universitet viser effekterne af kulturhovedstadsåret

En rapport udgivet i dag af Aarhus Universitet, fortæller en historie om et vellykket kulturhovedstadsår. Undersøgelsen pointerer samarbejdet mellem kommunerne i Region Midtjylland, sponsortilfredshed og nyskabte relationer som de mest givende afkast af Aarhus 2017. Samtidig blev regionen også portrætteret i positivt lys, både i danske og internationale medier.

Projektet har dog ikke formået at skabe nye kulturbrugere i regionen og det er noget af det, der skal arbejdes videre på, fortæller regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

”Det er en klar målsætning for regionen, at flere skal have adgang til kulturoplevelser, men kulturvaner er ikke noget, man bare ændrer fra den ene dag til den anden. Derfor anbefaler evalueringen endnu mere fokus på at tænke kultur samlet og langsigtet. Det er netop det, der er kernen i Europæisk Kulturregion”

Allerede inden udgivelsen af evalueringen ønskede man, at bygge videre på kulturhovedstadsåret. Derfor besluttede man i november 2017 at fortsætte samarbejdet. Det hedder nu Europæisk Kulturregion og varer foreløbigt indtil udgangen af 2019.

”De overvældende resultater bekræfter os endnu en gang i, at det er helt rigtigt at fortsætte samarbejdet i Europæisk Kulturregion. Samtidig kaster undersøgelsen lys over en masse værdifulde erfaringer, som kan bruges i den videre udvikling af samarbejdet.” siger Anders Kühnau i en pressemeddelelse.

mfb

Publiceret 10 December 2018 15:59

SENESTE TV